CHYSTÁ SE: V pátek zahájí společnou vernisáž v muzeu čeští a němečtí umělci
Zrcadlový objekt Markéty Váradiové. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – Vernisáž neobvyklé výstavy připravilo na pátek 7. října od 17 hodin Regionální muzeum v Teplicích. V projektu Přes mosty (Überbrücken) se představí dvě české renomované umělkyně Iva Kolorenčová a Markéta Váradiová společně se Susan Donath a Sebastianem Weisem z Německa.

Jablonecká výtvarnice Iva Kolorenčová, jejíž práce byly v loňském roce prezentované v jízdárně teplického zámku, pracuje se sklem a vytváří například objekty s aplikacemi termochromních systémů, kde se po doteku mění barva a tvar motivu. Markéta Váradiová zazářila na Bílinale 2019, kterého se zúčastnili i jmenovaní němečtí umělci, svým zrcadlovým objektem. Vytváří nejenom instalace a objekty, ale také i fotografie a malby. Pravidelně se účastní mezinárodních setkání umělců na různých zahraničních soutěžích a workshopech.

Drážďanská umělkyně, sochařka Susan Donath, zaujala na Bílinale svými pracemi z oblasti sepulkrální (pohřební) kultury, kdy na hřbitovech v Chouči a Hrobčicích oživila vsazenými zrcátky místa po původních podobenkách na starých náhrobcích. Sebastian Weise se věnuje především fotografování. Jeho tématem jsou například krajiny poznamenané lidskou činností. Výstavu v teplickém muzeu budete moci zhlédnout do 18. prosince.

0410teplicespolecnavernisazumelcu2

Sebastian Weise na Bílinale v roce 2019. Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru