CHYSTÁ SE: Nevšední zážitek nabídne v sobotu Svatováclavská slavnost v Bílce
Interiér kaple sv. Václava v Bílce pod Milešovkou. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Bílka – V sobotu 24. září se v Bílce pod Milešovkou koná 22. ročník Svatováclavské slavnosti, kterou pořádá Spolek přátel Českého středohoří v Bílce. Zahájení akce se ujmou trubači z teplické konzervatoře, kteří zahrají v 10 hodin v místní kapli sv. Václava. O půl hodiny později odstartuje pro zájemce výstup na Milešovku, kde se uskuteční na meteorologické stanici přednáška Petra Zacharova.

Hlavní program slavností začne vyzváněním zvonu bílské kaple ve 14 hodin a skladbou Desatero pro kapličku. V hlavním programu vystoupí žáci Mateřské a Základní školy Žalany a Krušnohorský pěvecký sbor. Součástí sobotního programu bude křest nové publikace, která dokumentuje 20letou činnost Spolku přátel Českého středohoří v Bílce. Se svým představením pobaví malé i velké návštěvníky Divadlo Na klice, soubor středověkého šermu Páni z Kostomlat a pražští hudebníci z Revival swing bandu Praha.

Na slavnosti nebudou chybět stánky s řemeslnými výrobky a občerstvením. Zájemci budou mít možnost prohlédnout si kapli, případně se vydat na Cestu přátelství, lemovanou sochami známých českých a německých autorů. Součástí slavností je i právě probíhající výstava v teplickém zámku, která podrobně mapuje dlouholetou činnost pořádajícího spolku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru