CHYSTÁ SE: Přednáška o Lužických Srbech a jejich spojení s Duchcovskem
Ilustrační foto CC0
Co se chystá

Duchcov - Muzeum města Duchcova pořádá v pondělí 26. září přednášku na téma Lužičtí Srbové a Duchcovsko. Vstup je zdarma a možnost dozvědět se něco více o vztazích Duchcovska a Lužických Srbů mají tak všichni, koho toto téma zajímá.

Přednáška věnovaná osudům malého, dnes vymírajícího slovanského národa ve středoevropském prostoru, začíná v pondělí 26. září v 16 hodin v kostele Církve československé husitské v Duchcově. Přednášejícím bude PhDr. Jiří Wolf.

Zaměření přednášky bude především na období 17. a 18. století, kdy byly kontakty mezi Duchcovskem a Horní Lužicí překvapivě silné. Zároveň bude symbolickým zakončením výstavy o Lužických Srbech v kostele Církve československé husitské.

V budově kostela je rovněž přístupná panelová výstava věnovaná Lužickým Srbům.

Přednáška i výstava je pro návštěvníky zdarma. 

2309duchcovluzictisrboveprednaska2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru