V sobotu se koná jediný šifrovací závod u nás, Mystery run. Povede i na tuto zříceninu
Trasa šifrovacího závodu povede na gotický hrad Rýzmburk. Foto: archiv
Co se chystá

Osek – Jediný festival šifer, luštění, záhad a deskových her v Čechách, Mystery run, se koná v sobotu 27. srpna v Oseku. Unikátnímu závodu, určenému pro celou rodinu, poskytne letos poprvé zázemí Městské sportoviště Osek ve Vrbenského ulici. V minulých letech se akce pravidelně konala na Dlouhé Louce. Výtěžek závodu bude věnovaný na léčbu a nákup léčebných pomůcek pro nemocné cystickou fibrózou.

Šifrovací závod odstartuje na městském sportovišti v 11 hodin. Registrace účastníků bude probíhat už od 10. hodiny. Trasa dlouhá 9 kilometrů povede krušnohorskou krajinou na hrad Rýzmburk. Závodní týmy budou v jejím průběhu luštit šifry a záhady. Soutěží se v kategorii běh (RUN), chůze (WALK 7+ let) a rodina (FAMILY). K účasti v libovolné kategorii je nutné pořídit nadační tričko v hodnotě 400 Kč. K dostání budou na místě nebo v předprodeji na 3D bludišti, případně v infocentru.

Od 14 hodin začne v oseckém sportovním areálu doprovodný program s únikovými a deskovými hrami a hlavolamy. Organizátoři mysleli i na děti. Pro ty je připravený sportovní okruh nebo 3D bludiště. Svoji techniku předvedou hasiči i báňská záchranná služba, uskuteční se mini disko show a také přijde kouzelník. Chybět nebude ani hudební program, tradiční dobroty z Rodinné farmy Děčany, zmrzlina, káva nebo pivo.


REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru