Koncem týdne se uskuteční několik akcí na počest čarodějnic
Jedna z modlanských čarodějnic, kterou čeká upálení
Co se chystá

Teplicko – O májovém víkendu je nachystaných několik akcí, které zpestří konec týdne zejména rodinám s dětmi. Situace stále ještě nedovoluje pořádat oblíbené pálení čarodějnic tak, jak jsme zvyklí.

To znamená akce spojené se zábavou, se stánky s občerstvením a možnost setkat se s přáteli. Přesto se společně s dětmi můžete na konci týdne dobře pobavit.

U všech uvedených akcí ale platí, že nejde o akce hromadné. Je nutné dodržovat platná vládní nařízení, netvořit skupiny větší, než je rodina, dodržovat rozestupy a u stanovišť s otázkami mít dýchací cesty zakryté rouškou.

Dubí - Město Dubí a tamní kulturní zařízení zvou v pátek 30. dubna rodiny s dětmi z Dubí a okolních spádových obcí na Čarodějnickou cestu. Zájemci ji mohou projít v době od 14 do 17 hodin a start je pod Paraplíčkem. Na cestě potkají čarodějnice a děti budou plnit různé úkoly.

Modlansko - V obcích Modlanska se na letošní Pálení čarodějnic nachystali už s předstihem. V řadě domácností vytvořili čarodějnice, které zdobily dům a současně byly příjemným zpestřením při procházkách obcí. Všechny čarodějnice se slétnou v pátek 30. dubna do areálu SK Baník Modlany, kde vzplane oheň. Místní sem mohou přijít v době od 18 do 20 hodin a svoji čarodějnici obřadně upálit. Oheň budou střežit místní hasiči.

Novosedlice - V Novosedlicích mají nachystaný Hon na čarodějnice s výstavou čarodějnic na celé odpoledne až do večera. Konkrétně v době od 12 do 19 hodin. Start je od rybníku Jaroslav v Proboštově a trasa vede do Novosedlic. Připravené jsou soutěže pro celou rodinu, získat můžete certifikát Lovce čarodějnic a akci zpestří výstava čarodějnic s informacemi o jejich historii.

Hrob - V Hrobu se v sobotu 1. května uskuteční podobná akce. Honu na čarodějnice, spojeného s výstavou se mohou Hrobští a Hájští zúčastnit v čase od 14 do 16.30 hodin. Start je od hrobské hasičárny a cíl je u hasičské zbrojnice v Háji u Duchcova. Trasa dlouhá 4 kilometry je značená fáborky a stejně jako v Novosedlicích jsou nachystané soutěže a certifikáty Lovce čarodějnic.

Kostomlaty - V sobotu i v neděli 1.-2. května, v době cca od 8 do 17 hodin, se koná Čarodějnické putování v Kostomlatech. Start je na návsi u čarodějnice Saxany a končí na hradě Kostomlaty u čarodějnice Bludimíry. Trasa putování je značená fáborky a na účastníky čeká celkem sedm stanovišť s úkoly.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru