Sváteční středeční večer můžeme strávit s úsměvem a Divadlem V Pytli
Foto: archiv divadla
Co se chystá

Hrob – Téměř všechny provozovny, které nesouvisejí s prodejem potravin, léků nebo drogerie jsou uzavřené. Což ovšem neznamená, že současná situace smetla ze scény i múzy. Lidé, kteří jim propadli, nemají ve zvyku z boje utíkat. Zejména ne tehdy, když je na čase lidi povzbudit. Proto se hrobské Divadlo V Pytli nyní objevuje častěji online v našich domácnostech, aby nám přineslo zábavu a povzbudilo nás do dalších dní.

Ve středu 28. října, v 18 hodin, nabídne živý přenos svého unikátního projektu Dějiny české kotliny. „Projekt vznikl ke 100. výročí vzniku Československa,“ říká jeho autor a principál Divadla V Pytli, Petr Stolař. „Po zdařilé premiéře, kdy jsme ho v říjnu 2018 promítali na fasádu teplické radnice a letos v rámci Casanovských slavností jím oživili balustrádu Zámku Duchcov, jsme se rozhodli tento originální zážitek pustit do světa. Momentálně slouží i jako výukový projekt pro školy.“

Kdo Petra Stolaře a Divadlo V Pytli zná, ví, že obojí je už řadu let zárukou kvalitní zábavy. Nuda při sledování projektu tedy rozhodně nehrozí. Ve sváteční středeční večer si tak můžete připravit občerstvení a pustit si doma Dějiny české kotliny, které v animované i hrané zkratce připomenou všechny důležité momenty naší historie. V některých pasážích si budou moci zahrát dokonce sami diváci. Projekt najdete v uvedený termín na facebookových stránkách Divadla V Pytli.

Projekce trvá 70 minut, včetně vstupů moderátora a herců. V programu se představí Svatý Václav, patron českých zemí, učitel národů J. A. Komenský, prezident T. G. Masaryk a další osobnosti. Každá z nich bude řídit vlastní divadelní scénu a vtahovat diváky do děje. Jednou ve výjevu Blanických rytířů, kteří přijdou národu na pomoc, podruhé v pěveckém sboru učitele národů a také jako hrdé občany samostatného státu.

Současná situace stopla prakticky veškerá vystoupení a zablokovala často jediný druh příjmu umělců. Neměli bychom proto dopustit, aby místních soubory musely nadobro pověsit umění na pověstný hřebík. Ve sváteční středu tak máte možnost soubor Divadla V Pytli, který má na Teplicku tradici několik desítek let, podpořit zakoupením virtuální vstupenky. Libovolnou částku můžete poslat na účet spolku: 292 878 105/0300.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru