Němci a Češi budou na Cínovci posilovat dobré sousedské vztahy
Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Cínovci, kde se v neděli uskuteční poutní mše svatá. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Cínovec – V sobotu 15. srpna se na Cínovci koná další ročník česko-německé slavnosti Hraniční buk. Jedná se o tradiční setkávání obyvatel z českých a německých příhraničních obcí a měst. Slavnost, která má za cíl posilovat dobré sousedské vztahy, vzájemnost mezi oběma národy a přeshraniční spolupráci, byla pojmenovaná podle památného stromu. Ten stával na pomezí hranic Čech a Německa, kde dnes na jeho místě stojí strom nový.

Zájemci, kteří se chtějí akce zúčastnit, mohou využít autobus, vypravený dubskou radnicí. Vyjede na Cínovec ze Školního náměstí v Dubí v 10.30. Program mezinárodního setkání začne v 11 hodin. K pohodlnému sousedskému popovídání bude k dispozici velký stan pro případ nepříznivého počasí. O hudební kulisu se postará DJ Pahorecký a jako každý rok i letos budou připravené grilované, uzené a další pochoutky, včetně cínoveckých klobás nebo německých Bratwürste. Chybět ale nebude ani něco sladkého na zub.

V neděli 16. srpna se v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Cínovci uskuteční poutní mše svatá, která letošní česko německé slavnosti Hraniční buk uzavře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru