Jste na klasiku? Pak se vydejte ve čtvrtek do kostela v Dubí
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Dubí – Stejně jako v předchozích letech, také letos v létě se vyznavači klasické hudby dočkají oblíbených Varhanních koncertů v kostele Panny Marie v Dubí. Akci připravuje tamní městské kulturní zařízení za podpory dubské radnice. První z koncertů je připravený už na čtvrtek 16. července od 18 hodin. Na další dva se můžeme těšit 20. a 28. srpna, kdy se posluchačům představí například hudebníci Kuchválek, Kšica, ale i tenorista Štefan Margita.

Ve čtvrtek 16.7. usedne za kostelní varhany dubského kostela Michal Novenko. Hudebník, který je opakovaně zván do většiny evropských zemí a do USA. Koncertoval ale i v Jižní Africe nebo v Izraeli. Profesor Novenko vyučuje na pražské konzervatoři, vede mezinárodní varhanní kursy například na University of Texas, britské Sarum College, ve Francii, Polsku nebo v Mexiku. Věnuje se rovněž práci skladatelské. Od roku 2001 nahrává pro prestižní britskou firmu Priory Records. Mimo běžného repertoáru uvádí neznámé a zapomenuté skladby z 18. a 19. století, ale i premiéry současných autorů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru