Kostýmy filmových postav Jaromíra Hanzlíka mají dostaveníčko v Dubí
Výstavu dubském Domě porcelánu s modrou krví si nenechte ujít. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Dubí – Ve středu 12. února byla v Domě porcelánu s modrou krví zahájená výstava originálních kostýmů postav, které ztvárnil herec Jaromír Hanzlík. Ten se také osobně objevil jako host na zahajovací vernisáži v přeplněném sále informačního centra. Známý herec vyprávěl, vyvolával svými příhodami bouře smíchu a zájemcům podepsal knihy, které organizátoři v rámci akce nabízeli. Výstavu připravilo Město Dubí ve spolupráci s akciovou společností Barrandov.

V prostorách Domu porcelánu s modrou krví mohou návštěvníci zhlédnout kostýmy z dílen slavných návrhářů pro české filmy, kde Jaromír Hanzlík vytvářel nezapomenutelné role. Například kostýmy z komedie Jak utopit doktora Mráčka, Dva chlapi hlásí příchod, Postřižiny a další.

Kromě kostýmů pro Jaromíra Hanzlíka je tady vystavený kupříkladu i kostým Hanzlíkovy filmové matky z komedie Jak utopit doktora Mráčka, Stelly Zázvorkové. Prezentované jsou zde rovněž ukázky scénářů a řada filmových plakátů. Například ze Slavností sněženek, Něžného barbara a mnoho dalších.

Zajímavou výstavu, která se v Dubí ohřeje pouze do soboty 22. února, je možné navštívit ve všední dny v době od 8-17 hodin a v sobotu v době od 8-14 hodin. Vstupné se neplatí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru