Festival Teplický cimes odstartuje v sobotu kapela Jewish Monkeys
Kapela Jewish Monkeys z Tel Avivu.
Co se chystá

Teplice – Spolek Ulpan Teplice pořádá letos už 9. ročník festivalu dnů židovské kultury, Teplický cimes. Akce se koná pod záštitou Velvyslanectví státu Izrael a slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v sobotu 9. listopadu v rockovém klubu KNAK. Po oficiálním přivítání návštěvníků ve 20 hodin tu vystoupí izraelská kapela Jewish Monkeys z Tel Avivu, která v Teplicích představí své fungl nové album Catastrophic Life.

V pondělí 11. listopadu se v Beuronské kapli koná vernisáž výstavy vytvořené organizací Centropa, což je židovský historický institut. Ten sbírá a uchovává příběhy židovských rodin z oblasti Balkánu a Střední a Východní Evropy 20. století. Výstava je konkrétně zaměřená na život Židů v České republice 20. století a na 31 panelech představí různá témata tehdejšího společenského i rodinného života Židů. Vernisáž začíná v 17 hodin.

Festival pokračuje ve středu 13. listopadu přednáškou Samaritáni a ti druzí – známé i neznámé náboženské komunity ve Svaté zemi. Koná se v Regionální knihovně v Teplicích a začne v 17.30. Následuje poslechový pořad vynikajícího hudebního kritika Jiřího Černého o Amy Winehouse v teplickém Jazz Clubu ve čtvrtek 14. listopadu od 19 hodin.

První týden festivalu završí akce v neděli, 17. listopadu, od 14 hodin, v tělocvičně teplického gymnázia. Zájemci se tu mohou seznámit s izraelským bojovým uměním Krav maga, což je druh boje zblízka. Ukázku spojenou s přednáškou si pro návštěvníky připravil David Bohbot. Akce druhého týdne festivalu přineseme v některém z následujících vydání.

Spolek Ulpan Teplice vznikl v září 2008 z účastníků kurzu hebrejštiny. Sdružuje lidi se zájmem o poznávání a vzdělávání v oblasti judaismu, obnovuje židovské tradice a seznamuje s nimi veřejnost. Organizuje výuku hebrejštiny, pořádá kulturní a společenské akce s židovskou tematikou a jeho členská základna čítá 12 lidí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru