Konec týdne rozsvítí lampionové průvody a halloweenské zábavy
Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplicko – Konec týdne bude na Teplicku ve znamení lampionových průvodů a halloweenských oslav. Přestože Halloween je svátkem anglosaským, stihl u nás poměrně rychle zdomácnět. Dokonce řada organizátorů halloweenských akcí přestala řešit i jeho datum. Správně totiž Halloween připadá až na poslední říjnovou noc.

Nicméně, už v pátek 25. října odpoledne vypukne například v Solance (solná jeskyně) v Teplicích od 16 hodin Halloweenské odpoledne. Nepůjde ale o žádné masky nebo strašidelný program. Děti se tady naučí, jak správně vydlabávat dýni a přetvořit jí do odpovídající podoby. Ty skutečné halloweenské lahůdky teprve přijdou s večerem. Mezitím se ale bude konat ještě několik lampionových průvodů. U základní školy v Bystřanech začne v 17 hodin program, který připravili zdejší žáci. Ti se pak vydají obcí a vrátí se zpátky ke škole, kde bude na všechny účastníky čekat kulturní program, teplý čaj, svařák a občerstvení.

Další lampiónový průvod odstartuje v 18 hodin od kapličky v Suchém u Modlan. Na jeho konci se budou pouštět lampiony štěstí, rozdávat sladké odměny, nalévat dětský punč, čaj a pro dospělé svařák. Z návsi v Ohníči vyrazí v 18 hodin lampionový průvod do Křemýže, kde se k němu přidají tamní zájemci. Všichni se společně vydají obcí a ani tady nebude chybět opékání vuřtů a teplý čaj. Posledním z tipů na lampionový průvod nás zavede do Štrbic u Modlan. Tady se v 18.30 odstartuje od pomníku Svatého Jana a průvod zamíří k tamnímu hřišti. Program je v podstatě stejný. Vuřty, teplý čaj a dobrá nálada.

Pro silné nátury je na páteční večer, od 19. hodiny, nachystaná v bílinském pivovaru akce Halloween Horror Party s DJ Kamikaze. V téhle strašidelné veselici nebude chybět ohnivá show, fotokoutek pro památeční fota do rodinných alb a v programu jsou připravené i další lahůdky. Halloweenskou zábavu přichystal také Music Club Komín, kde party začne ve 21.30 a za mixážním pultem se bude předhánět v ukázkách svého umění dokonce šest dýdžejů.

V sobotu 26. října se můžete za Halloweenem vydat do Restaurace U potoka ve Rtyni nad Bílinou. Odstartuje v 19 hodin a pořadatelé slibují fotokoutek, dětskou diskotéku, vystoupení kapely Falzet a od 23.30 DJ Jirku Kopy Kopeckého. V průběhu večera vyhlásí organizátoři nejhezčí masky. Od 20. hodiny vypukne další Halloween zábava v restauraci The Legends Rock Cafe v Alejní ulici v Teplicích a ve 22 hodin se můžete vyřádit na halloweenské akci v teplickém Luna Clubu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru