22 tipů na víkend: Hromady slizu ve Funparku, strašidla na zámcích. Taky můžete vlakem do Vejprt či za hasiči pod Říp
Funpark s 3D bludištěm a rozhlednou v Mostě se loučí se sezonou. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Čeká nás další víkend, a díky pondělnímu státnímu svátku můžeme odpočívat tři dny a díky změně letního času na zimní budeme mít ještě v pondělí o jednu hodinu navíc. Děti si dokonce budou až do středy 30. října užívat volno díky podzimním prázdninám. Tak jestli ještě nevíte jak a kde strávit dny volna, máme pro vás několik tipů, co byste mohli o víkendu 26. až 28. října podniknout.

Kromě oslav Dne vzniku republiky, kdy při příležitosti tohoto výročí bude možné navštívit Národní technické muzeum v hlavní budově v Praze, dále Centrum stavitelského dědictví NTM Plasy a Železniční depozitář NTM v Chomutově dne 28. října za vstupné 50 Kč, bude víkend i ve znamení anglosaského svátku Halloween a blížícího se českého svátku zesnulých. Takže na mnoha místech potkáte strašidla i podivné nebo nadpřirozené bytosti.

Lounsko

Kdo se rád bojí, ať dorazí na Krásný Dvůr. Strašidla se těší na všechny odvážlivce, kteří dokážou splnit jejich „poťouchlé“ úkoly. Večerní procházku strašidelným parkem můžete zažít v sobotu 26. října, vždy od 18 do 21 hodin a dále v pátek 1. a v sobotu 2. listopadu, vždy od 17.30 do 21 hodin. V desetiminutových intervalech se od zámku vydají na cestu skupiny odvážlivců. Na úspěšné čeká odměna. Vstupné je jednotné 60 korun, nutná rezervace.

Zámek Stekník zve na poslední letošní prohlídky před ukončením sezóny. Tak pokud vás láká prohlídka tohoto zámku, zajděte ještě v den státního svátku v době od 10 do 15.30 hodin.

Chomutovsko

Strašidelnou atmosféru uprostřed podzimní poezie slibuje chomutovský zoopark na sobotní odpoledne. Od čtyř hodin se prostor dětské zoo promění v rejdiště plné strašidel, atrakcí a soutěží, bude hrát hudba, děti budou dlabat dýně, připravený je lampionový průvod a večer uzavře ohňová show. Více se dozvíte v našem článku zde: http://www.e-lounsko.cz/zpravy/co-se-chysta/205771-uz-vite-kam-s-detmi-na-halloween-zoopark-se-v-sobotu-promeni-v-rejdiste-plne-strasidel-atrakci-a-soutezi

Z Chomutova vyrazí v sobotu v 9.30 hodin parní vlak do Vejprt, u příležitosti 25 let spolku LOKO-MOTIV. Ve spolupráci s městem Vejprty připravil spolek setkání s trampskou muzikou. Pro všechny zájemce bude ve vejprtském kulturním domě připraveno hudební vystoupení skupin Druhej dech z Chomutova a skupina Hoboes Revival Alva. Začátek koncertu je od 13:30 v kulturním domě a předpokládaný konec v 16.15. Z vejprtského nádraží do Chomutova odjíždí parní vlak v 17:00 hodin. Celou akci podpořil Ústecký kraj a města Chomutov a Vejprty. Parní vlak odjíždí z nádraží v Chomutově v 9:30, jízdenky se kupují u průvodčích přímo ve vlaku. Jízdné jedním směrem je 80,-Kč, děti od 6 let do 15 let platí polovinu jízdného. Kapacita vlaku je omezená a je třeba s tím počítat.

Mostecko

Ještě před tím, než se na zimu uzavře mostecký Funpark na vrchu Šibeník, proběhne zde rozloučení se sezónou ve velkém stylu. Funpárty ve Funparku se uskuteční 27. října od 14 do 16 hodin. A těšit se můžete na pořádnou dávku slizu, kouzelnou show či malování na obličej. Vstupné do bludiště i na věž bude za polovinu.

Sezónu budou končit i na mosteckém autodromu. Připravili zde akci pro širokou veřejnost The Most AUTOSHOW #10, s volnými jízdami na okruhu pro automobilové nadšence. Akce proběhne v sobotu 26. 10. V době dd do 17 hodin.

Výstavu malých uměleckých figurek inspirovanou historií napříč staletími, sci-fi a fantasy nebo motivy z filmů i komiksů zažijte v Oblastním muzeu a galerii Most. Čeká vás 14. setkání figurkářů z Čech, Moravy a Slovenska. V průběhu výstavy budou k dispozici i ukázky malby akrylem a olejem a skulpting figur. Výstavu navštivte v sobotu a neděli od 9 do 18 hodin a v pondělí od 9 do 15 hodin. Vstupné 30 a 15 Kč.

Město Litvínov Vás srdečně zve v pondělí 28. října od 9 do 18 hodin na tradiční Oslavu sklizně a řemesel na Zámek Vladštejnů. Těšit se můžete na podzimní jarmark, soutěž o nejlepší litvínovské jablko, dílny pro děti, lampiónový průvod, ohňostroj.

Sportovci, zejména běžci si zřejmě nenechají ujít Běh kolem jezera. Poběží se v pondělí od 11 hodin od Děkanského kostela v Mostě. Prezentace započne v 9 hodin.

Rokáč Vinohrady zve v sobotu večer od 21 hodin na metalovou show. Zahrají kapely Sixth Dimension, Sectesy, Bloodcreek a OLD

Na zámku Jezeří můžete v sobotu v době od 11 do 15 hodin potkat oživlá strašidla. V dušičkovém čase se v zámku probouzejí k životu jeho obyvatelé minulých časů. Téměř již legendární akce je jednou z největších svého druhu v ČR. Desítky strašidel, mágů a nadpřirozených bytostí budou o tomto víkendu Vašimi průvodci ztemnělým zámkem. Protože tato podívaná je pro řadu návštěvníků opravdu děsivá, je připraven i malý okruh pro děti a slabší povahy. Vstupné dospělí 150 Kč, děti od 6 do 15 let, studenti, senioři nad 65 let 100 Kč, děti od 3 do 5 let 50 Kč, za malý okruh zaplatíte 50 Kč a děti do 1 roku mají vstup zdarma.

Teplicko

V sobotu 26. října se můžete za Halloweenem vydat do Restaurace U potoka ve Rtyni nad Bílinou. Odstartuje v 19 hodin a pořadatelé slibují fotokoutek, dětskou diskotéku, vystoupení kapely Falzet a od 23.30 DJ Jirku Kopy Kopeckého. V průběhu večera vyhlásí organizátoři nejhezčí masky. Od 20. hodiny vypukne další Halloween zábava v restauraci The Legends Rock Cafe v Alejní ulici v Teplicích a ve 22 hodin se můžete vyřádit na halloweenské akci v teplickém Luna Clubu.

Ústecko

S dětmi můžete v době podzimních prázdnin navštívit ústeckou ZOO. Zde ož do středy 30. října můžete realizovat speciální soutěžní kvíz s názvem Stezkami zoo. Na trase při prohlídce zoologickou zahradou čeká na děti deset stanovišť s otázkami z naší přírody. Pokud si vyberou správnou odpověď například na to, který pták neodlétá do teplých krajin či jaký jehličnatý strom na zimu opadává, jsou o krůček blíž výhře. Všechny odpovědi vyplní do soutěžního tiketu, který při příchodu obdrží v pokladně zoo. Každý, kdo jej při odchodu odevzdá vyplněný, dostane za odměnu medaili.

Zámek Velké Březno láká na hudbu. V rámci 21. ročníku Dnů české a německé kultury zde v pondělí 28. Října od 18 do 21hodin bude hostovat jeden z našich nejlepších pianistů. Jan Jiraský, přední český pianista a laureát mezinárodních klavírních soutěží představí klavírní program věnovaný partnerskému městu Drážďan, který reflektuje proces společenských změn před a po roce 1989.

Litoměřicko

Také na Terezínské pevnosti budou strašidla. V sobotu 26. října v době pd 18 do 20 hodin na pevnosti Terezín na Kavalír 2 můžete zažít netradiční prohlídku za svitu svíček, kterou vás provedou rozličná strašidla všech možných druhů a kategorií a na závěr poznáte i knížete místních strašidel se svou chotí.

Sezónu tento víkend ukončí i Zámek Libochovice a bude plný kouzel, v sobotu a v neděli v době od 13 do 18 hodin. Historické interiéry zámku zaplní pohádkové bytosti, aby Vás provedly světem kouzel a pohádek. Na nádvoří bude občerstvení a tržiště.

Ve státní svátek v pondělí 28. října od 18 hodin zve zámek Libochovice na koncert PAGANINI a DVOŘÁK - EXCELENTNĚ SPOLU.Přední zahraniční hudebníci - klavírista Carl Petersson a houslový virtuoz José Adolfo Alejo - a mezzosopranistka Edita Adlerová uvedou nejznámější skladby A.Dvořáka, N.Paganiniho a dalších velikánů světové hudby. V podání těchto vynikajících sólistů zazní Dvořákova hudba jako je Largo z Novosvětské symfonie, árie "Měsíčku na nebi" z opery Rusalka i skladby "Když mě stará matka" a Slovanský tanec č.1. Mexický houslový virtuóz José A. Alejo předvede v brilantním provedení houslová sóla od legendárního hudebního génia Niccolo Paganiniho a mnohá další. Uslyšíme Beethovenovu skladbu Pro Elišku, jak jsme ji možná ještě zahrát neslyšeli, a další krásné melodie, které nás dojmou, potěší - a nenechají nás chladnými.
Svou velmi pěknou češtinou nás koncertem provede klavírista Carl Petersson.

V pondělí, v den státního svátku se koná v Úštěku stylová oslava výročí vzniku samostatného Československa. 10. ročník stylové prvorepublikové akce v Úštěku začíná otevřením jarmarku, výstav a expozicí v 9:30 hodin dopoledne. Celodenní program poté bude probíhat na hlavní i loutkové scéně až do 17. hodiny. Nebude chybět příjezd T. G. Masaryka v 10 hodin, projev prvního prezidenta, slavnostní rozloučení s legionáři. Vedle toho se můžete těšit na spoustu pochutin, hudební a kulturní zábavy.

Levandulová zahrada v obci Klapý zve na Dušičkový víkend. Zahrada se sice připravuje na zimu, ale je krásně podzimně vybarvena. Přijďte se sem podívat v sobotu od 10 do 16 hodin na dušičkové výrobky, věnce, koše, či květináče. Vše je možné si objednat nebo na místě zakoupit. Připraveny budou opět různé dobroty a domácí občerstvení i teplé nápoje. V prodeji budou i vánoční sady kosmetiky a Levandulové dárky.

Děčínsko

V sobotu a neděli můžete zažít mimořádné prohlídky na zámku v Děčíně. V rámci těchto prohlídek zažijete ojedinělý pohled na město, který je i většině místním obyvatelům neznámý, a to přímo ze zámeckého parkánu, s výkladem o historii města. Povede také skrze sklepení až do barokní konírny.

Na zámku Benešov nad Ploučnicí se v pondělí uzavře letošní sezóna. Uskuteční se zde poslední prohlídky v době od 11 do 14.15 hodin.

Hora Říp

V den státního svátku 28. října se pod památnou horou Říp uskuteční „První setkání hasičů pod Řípem“ u příležitosti 101. výročí vyhlášení samostatnosti Československa. Přijďte si prohlédnout historickou i současnou techniku a užít si bohatý program, včetně hudebního vystoupení. Organizace této ojedinělé akce se ujal šéfredaktor Hasičského čtení Josef Pepa Nitra, OSH Litoměřice, druhý nejstarší český sbor dobrovolných hasičů z Roudnice nad Labem a další sbory Podřipska. Událost se koná pod záštitou starosty Roudnice nad Labem Františka Padělka a za podpory starosty Krabčic Jiřího Šimáčka. Svou účast, kromě zasloužilých hasičů, přislíbil také první český sbor z Velvar a nejstarší činný pražský sbor dobrovolných hasičů Praha-Braník. Zúčastní se i zástupci profesionálních podnikových hasičů, především z HZS Ústeckého kraje, územního odboru Litoměřice a Spolany Neratovice. Těšit se můžete jak na historickou techniku, v čele s koněspřežkou z Libkovic, tak ukázky té současné. Nebude chybět ani hasičský sport a bohatý doprovodný program. Hudební kulisu akce zajistí Velký dechový orchestr Mělník pod taktovkou Josefa Šebesty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru