Na hradě Kyšperk se můžete vrátit v sobotu o šest set let zpátky
Foto: archiv města
Co se chystá

Krupka – Do doby před více jak šesti sty lety, do časů rytířských soubojů, tajemných příběhů a krásných žen, vás pozvou v sobotu 28. září pořadatelé III. ročníku akce Řemesla a rytíři na Hradě Kyšperk.

Návrat do minulosti, oživený ukázkami dobových řemesel, ochutnávkou středověké kuchyně, střelbou z luku, houfnic, tarasnic i píšťal se uskuteční v době od 10 do 17 hodin. Zříceninu hradu Kyšperku najdete kousek nad Unčínem v Krupce.

V sobotu tak například uvidíte, jak se dřív vyráběly provazy, jak se tkalo, co to bylo karetkování, uvidíte práci s kůží, výrobu svíček nebo barvení látek. V plné práci se vám předvede kovář, šindelář, brašnář i bednář a chybět nebudou další zástupci historických řemesel. Připravená bude také střelnice, kde si můžete vyzkoušet, jak dobrými lučištníky byste byli. A jako bonus si poslechnete výklad o tom, jak se lučištníci dřív oblékali a všechno, co k historii této zajímavé zbraně patří.

Pro dospělé se chystá dokonce i aréna, kde si mohou vyzkoušet souboj s měkčenými zbraněmi a ukázat svým potomkům, co v nich skutečně vězí. Užijte si poslední zářijovou sobotu v duchu středověku. Vezměte celou rodinu a zkuste popustit uzdu své fantazie. Hlady tam neumřete, občerstvení je zajištěné a pro děti, stejně jako každý rok, bude i letos limonáda zdarma. Pokud už musíte přijet autem, žádají pořadatelé, abyste ho zaparkovali na větších parkovištích v ulici Revoluční. Až k hradu se autem nedostanete.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru