Casanovské slavnosti v Duchcově slaví letos už čtvrt století
Casanovské slavnosti. Foto: archiv
Co se chystá

Duchcov – Casanovské slavnosti v Duchcově, které jsou každoročně největší kulturní a společenskou událostí ve městě, letos oslaví už čtvrt století. Konají se na počest Giacoma Casanovy, který spojil velkou část svého života s duchcovským zámkem, kde vykonával funkci knihovníka. Vzhledem k jubilejnímu 25. ročníku se podle organizátorů, kterými je Město Duchcov a Kulturní centrum Duchcov, mohou návštěvníci letos těšit i na řadu novinek.

Program Casanovských slavností je naplánovaný od pátku 7. června do soboty 8. června, ale uvede ho už ve čtvrtek 6. června koncert mimořádné umělecké osobnosti, houslisty Pavla Šporcla. Ten vystoupí na 2. nádvoří zámku společně se Severočeskou filharmonií Teplice. Koncert je součástí Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena a začne v 19 hodin.

V pátek 7. června zahájí slavnosti tradiční příjezd kočáru s Giacomem Casanovou na zámek, kde se po přípitku odehraje komedie ze života Casanovy v podání Divadla M, jehož hostem bude tentokrát herec Lukáš Langmajer. Na hlavní scéně v zámecké zahradě je připravený koncert akustického uskupení Zdarr, které tvoří bývalí členové skupiny Laura a její tygři a hvězda slovenských pódií kapela Desmod. Následovat bude jedna z letošních avizovaných novinek videomapping Divadla v Pytli Petra Stolaře, promítání na fasádu zámku. Páteční program zakončí After party.

0506casanovske

V jednom z průvodů, které budou procházet městem, se objeví i uskupení bubeníků Tam-Tam Batucada. Foto: archiv KC Duchcov

V sobotu se na náměstí koná další z novinek – Flerjarmark, na kterém nebudou chybět ukázky ruční tvorby a dílničky pro děti. O tradiční dobový jarmark, který každoročně doprovází slavnosti na 1. nádvoří zámku, ale nepřijdou návštěvníci ani letos. Atmosféru Casanovských slavností podpoří promenádní koncert dechové hudby Mostečanka, středověká hudba Bakchus nebo šermířské vystoupení skupiny Bohemia Fénix. Pro dobrou pohodu zazpívá v kulturním centru i Ducchovský pěvecký sbor a lidé budou mít možnost projet se městem historickým kočárem.

Rozšířený bude i program pro děti. V rámci Pohádkového dětského dne se uskuteční soutěže, hry, vystoupení klaunů, workshop Muzikohraní, koňská drezúra, projížďky na koni, jezdecká a rytířská show. Městem projde několik průvodů mažoretek, bubeníci Tam-Tam Batucada, doboví hudci Bakchus a v atriu muzea se budou konat představení Divadla na nitích. Na hlavní scéně v zámecké zahradě se představí dětské taneční, pěvecké a hudební soubory. Odpoledne a večer je pak připravený koncert Dana Vertíga, cimbálovky, kapely Ready Kirken, Terezy Kerndlové nebo kapely No Name.

Na rockové scéně letos návštěvníci zažijí kapely Idio&Idio, Nerea, The Switch, Tango, Blues Session a hlavním hostem večera bude Tsunami. Rockový večer zakončí skupina Hlahol z Teplic. Finální tečkou za letošními jubilejními Casanovskými slavnostmi bude ohňostroj ze zámecké balustrády a After party v Motorest Music Clubu. Podrobný program najdete na stránkách Kulturního centra Duchcov.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru