Záchranáři opět v akci: Přijďte se na ně podívat k teplické Olympii
Záchranáři před Olympií. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Na největší akci v Ústeckém kraji, která se věnuje prevenci, vás zve obchodní centrum Olympia v sobotu 18. května 2019. Již tradiční, každý rok velmi oblíbená akce pro rodiny s dětmi, letos přinese novinku – BMV řady 5 - jediné vozidlo na světě (!) se speciálním měřícím zařízením.

Ve vozidle se rozprostírají desítky nejrůznějších kabelů, a hlavně německá záznamová technika Ergoneers: „Je to takový výkonnější počítač, kterému s kolegy s oblibou přezdíváme centrální mozek. Jeho prostřednictvím současně vyhodnocujeme množství informací o testovaném motoristovi od vodivosti kůže přes srdeční rytmus až třeba po reakce při zadupávání brzdy,” uvedl k jedinečnému stroji Michael Belák z Ústavu soudního inženýrství.

Nebudou chybět ani oblíbená preventivní stanoviště pro děti, jako je jízda zručnosti, hasičský útok na cíl, dopravní testy nebo simulace stavu po zranění hlavy či po požití omamné látky. Budete si moci zblízka prohlédnout hasičskou techniku, osahat vybavení pořádkové jednotky nebo se kouknout dovnitř žluté záchranky. Ve 14:00 a v 15:30 hod si nenechte ujít ukázku vyproštění zraněných po autonehodě.

Celý program najdete na www.olympiateplice.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru