Osek - Společenské centrum vybudovala osecká radnice z bývalé mateřské školky za přibližně tři čtvrtě milionu korun. Za jeho zrodem stála starostka Oseka Ing. Lenka Říhová, která byla hojnou návštěvností mile překvapena. Slavnostní zprovoznění kulturně-společenského centra v Oseku naplánovala radnice na středeční odpoledne.

Společenské centrum v Oseku přilákalo desítky návštěvníků. Foto: Jan Vraný

Vedoucí správy městských sportovišť Petr Šíla uvedl, že centrum je zdarma určeno pro všechny osecké obyvatele, ale přijít mohou i přespolní. "Návštěvníci mohou zcela bezplatně využít čtyři místnosti střediska. Je zde výuková místnost, dílna, relaxační místnosti i tělocvična. V budoucnu zde plánujeme pořádat i pravidelné taneční večery," říká Petr Šíla z osecké radnice.

Společenské centrum, které budou zájemci moci využívat denně si lidé budou moci i zarezervovat pro komerční, soukromé nebo rodinné účely, ať už půjde například o různá školení nebo i narozeninové oslavy a party, a to za 100 korun na hodinu. Středisko budou moci využívat nejen místní obyvatelé.

VIEOREPORTÁŽ Z OTEVŘENÍ SPOLEČENSKÉHO CENTRA:

 

Videoreportáž z otevření společenského centra připravili: Olga Markuzziová a Jan Vraný/e-teplicko.cz

"Nečekala jsem, že na otevření centra přijde tolik lidí. Jsem moc mile překvapena a snad budou zájemci chodit i v budoucnu," přeje si starostka Oseka Ing. Lenka Říhová s tím, že Osek má aktivní seniory, kteří se pravidelně zapojují například do kurzů Němčiny, trénují pamět a podobně.

Objekt bývalé mateřské školky sloužil svému účelu ještě před šesti lety, kdy kapacita předškoláků v Oseku téměř nestačila. Nyní je situace opačná a nevyužitou budovu mateřinky se radnice rozhodla přebudovat na Společenské centrum. "Pokud by ale ve školce začalo být opět málo míst, jsme připraveni to vrátit a ze střediska opět udělat školku," říká starostka Oseka Říhová.

Jednou z prvních návštěvnic Společenského centra ve středu byla i seniorka Ludmila Mrázková, která si prostory pochvalovala. "Moc se mi tu líbí. Je to tu příjemné a všestranné. Myslí se tu nejen na zábavu, ale i na zdraví seniorů a relaxační vyžití. Plánujeme, že sem budeme chodit pravidelně na kurzy," svěřila se osecká seniorka Mrázková.

FOTOGALERIE:

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru