Marek Müller vybojoval na MČR juniorů titulu šampiona a přivezl všechny tři cenné kovy
Marek Müller. Foto: Josef Štěpán
Sport

Lom - V titul šampiona proměnil lyžař z Lomu Marek Müller účast na Mistrovství České republiky juniorů v alpském lyžování ve SKI areálu Bílá v Beskydech, které se jelo o víkendu 13. a 14. února. Soupeře nenašel ve slalomu, ke zlatu navíc přidal i stříbrnou medaili za druhé místo v obřím slalomu. Podařil se mu zároveň nebývalý kousek, když ze dvou startů vytěžil hned tři ocenění.

"Závodím v kategorii U-18, která sdružuje ročníky 2003 a 2004. Další kategorií juniorů je U-20, v níž závodí starší lyžaři a lyžařky ročníků 2001 a 2002. Můj čas ze slalomu mi stačil na třetí místo právě i v této kategorii, a tedy zisk bronzu. Proto si domů přivážím kompletní sbírku medailí," vysvětlil šestnáctiletý student střední průmyslové školy v Mostě.

Marek uspěl v silné konkurenci. Na start slalomu a obřího slalomu se postavilo 90 juniorů a dalších více než 60 juniorek. I proto organizátoři museli vyvinout velké úsilí, aby se závody mohly uskutečnit v souladu s opatřeními proti šíření epidemie nemoci covid-19 a byly regulérní. "Ze svých výsledků mám velkou radost. Závod totiž nebyl vůbec lehký, trať náročná a hodná vrcholného měření sil. Svědčí o tom i velká úmrtnost. První kolo nedokončilo 41, druhé pak 17 závodníků," zhodnotil šampionát vítěz slalomu.


  • Marek Müller se lyžování věnuje od svých čtyř let, začínal ve SKI CLUBU Litvínov. Od žákovských kategorií je členem M-ALGO teamu. Hlavním Markovým trenérem je Petr Záhrobský ml., v jehož skupině je na hostování. Byl členem republikového výběru žactva, nyní je součástí juniorského reprezentačního družstva. K největším úspěchům dosavadní sportovní kariéry patří tituly mistra ČR ve slalomu v kategoriích U-14, U-16 a U-18 a zlaté medaile z Olympiády dětí a mládeže.

Spokojený je Marek i s titulem vicemistra v obřím slalomu. "Do prvního kola jsem šel naplno a udělal pár chyb, což se projevilo v dosaženém čase. Ve druhém kole jsem se proto snažil chyby minimalizovat a jet co nejrychleji. Ani tak to ale na prvenství nestačilo. Z odstupem času jsem ale za druhé místo rád. Když vezmu v potaz, že v kategorii U-20 starších závodníků mi výkon stačil na 5. místo, je to dobré. Byl to hodně vyrovnaný závod," upřesnil.

Skvělým vystoupením v Beskydech vyvrcholila Markova letošní sezona. V kategorii U-18 je šampionem republiky ve slalomu, v alpské kombinaci (super obří slalom a slalom), republikovým vicemistrem v obřím slalomu a vybojoval 3. místo v super obřím slalomu. "Makám na sobě a dobré výsledky mě nabíjejí do další přípravy. Na druhou stranu je ale nijak nepřeceňuji. Uvědomuji si, že každý, kdo chce něčeho velkého dosáhnout, musí dřít a věřit v to, co dělá. Mám před sebou hodně úsilí a odříkání, abych udržel krok se zahraniční konkurencí," zůstává lyžařský talent realistou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru