Dubský klub Leonidas v Praze proti Slovinsku i proti domácím
Foto: Klub Leonidas Gym Muay Thai Dubí
Sport

Praha - Dne 19. října 2019 se konalo 2. kolo Mistrovství ČR Muay Thai pořádané C.M.T.A v pražské TJ Spoje. Pro velkou účast se celé kolo pořádalo na 2 rinzích, kde čekalo přes 50 zápasů. Klub Leonidas Gym Muay Thai Dubí vyslal do boje 5 dětí.

Dva z nich měli soupeře ze Slovinska a to Český reprezentant Tomáš Barták proti Slovinskému borci a dále pak náš začátečník Karel Franc proti stejně zkušenému Slovinci. Další dva zápasy jsme měli proti českým borcům a jeden proti Teplickému TKB.

V pátem zápase na juniorském ringu se utkali reprezentanti Slovinska a České republiky, Tomáš Barták 15 let, se hned od začátku zápasu opřel do svého Slovinského soka a sérií tvrdých úderu ho ke konci prvního kola dostal do prvního počítání. Po pauze se Slovinsky bojovník vzpamatoval a chtěl Tomášovi ukázat, že to lehké mít nebude, jeho útok však Tomáš rychle přerušil tvrdými direkty a opět přebral noty zápasu na svojí stranu. Během pár sekund poslal soka opět do počítání a následně znova. Slovinec se ovšem nevzdával a chtěl pokračovat v boji. Po startu Tomáš vyskočil a zasáhl soupeře ve skoku loktem, ihned zaklinčoval a sérií kolen na hlavu zápas ukončil KO. Což byl pro náš klub skvělý začátek.

Na další zápasy se ke koučování přidal právě Tomaš Barták a Kamil Černy a já se věnoval dalším zápasům jako rozhodčí. Karel Franc 15 let bohužel na svého Slovinského vrstevníka nestačil fyzicky a zápas bohužel prohrál. Dalším mladým bojovníkem byl Milan Gašperec 11 let,tento chlapec k nám dojíždí až z Oseka a poctivě se na zápasy připravuje,bohužel ale také nestačil na soupeře z Budějovic a prohrál na body. Další, tentokrát bojovnicí byla Klára Baladová 13 let, která přejela svojí soupeřku a vyhrála jednoznačně na body. Posledním bojovníkem byl 10 lety Jakub Ježek, který si poradil ze soupeřem z TKB Teplice a vyhrál zápas na body. Celkové skóre tedy je 3 výhry a 2 prohry, s výkonem závodníku jsem spokojen a u těch co nevyhrály, víme na čem zapracovat. Já osobně jsem měl také jednu premiéru a to jako rozhodčí v ringu. Podpořit a pomoci s přípravou také přijeli naši závodníci Matěj Šimůnek, Šimon Verner a Nicol Černá a jako pomoc přijel i David Štajnc, který dělal časoměřiče na ringu juniorů.

Poděkovaní patří hlavně asociaci C.M.T.A a prezidentu Petru Ottichovi.

Rád bych ještě zmínil, že přípravu dubských chlapců a dívek dotuje Ústecký kraj, Město Dubí,Teplice, Proboštov a Osek, dále pak firma Stavmart s.r.o., Fightstore.cz. Foto zajišťuje Czechfighter.cz

Nemohu také zapomenout, že o chlapce a dívky se stará po zdravotní stránce paní Jana Šimonová a Centrum sportovní ortopedie a medicíny, které je nestátní zdravotnické zařízení v centru Teplic, které nabízí komplexní zdravotnickou péči se zaměřením na ortopedii, fyzioterapii, výživové poradenství a tělovýchovné lékařství.

  • Autor: Ladislav Horejš
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru