Antalya - Město Antalya v Turecku hostilo od 28. září do 6. října Mistrovství světa juniorů a Česká Muaythai Asociace poslala do bojů o cenné kovy rekordních 15 mladých nadějí, kteří se v pyramidách utkali o cenné kovy.

Osm z nich je pak z našeho Dubského klubu Leonidas. Tolik účastníků jsme ještě nikdy na juniorském mistrovství neměli. Můžeme sledovat výrazný posun asociace v práci s mládeží.

Česká republika skončila celkově na 15. místě. Titul Mistra světa si přivezl Pavel Vostatek - 63,5 kg 12-13 let dále pak ve stejné věkové kategorii i Viktorie Jílková - 44 kg, ta svoje soupeřky doslova přejela a byla vyznamenána nejlepší bojovnicí šampionátu. Vice mistrem světa se podruhé za sebou stává Tobiaš Barták - 54 kg 14-15 let. Vyřadil Moldavana a Iráčana ve finále po tuhém boji pak prohrál s Ukrajinským reprezentantem. Poslední medailistkou byla pak Nicol Černá, kterou v semifinále vyřadila zkušená domácí reprezentantka.

Tomáš Barták - 57 kg i přes velkou snahu byl vyřazen domácím finalistou, který poznal hořkost prohry poprvé ve finále. Alan Homič - 32 kg se utkal se zkušeným Britem, který Alana do semifinále nepustil. Lukáš Klaška - 60 kg si nejprve poradil s Libanoncem, ovšem cestu do semifinále mu překazil Američan. Jiří Novák - 51 kg prošel přes Mongola a cestu za medailí mu překazil Ruský reprezentant. Matěj Šimůnek - 34 kg i přes urputný boj a neuvěřitelné tempo zápasu neprošel přes domácího borce a sen o medaili se mu také rozplynul. David Štajnc - 67 kg se setkal se zkušeným Bělorusem, ale ten také v těsném zápase vyřazuje Davida z bojů o cenné kovy. Šimon Verner - 42 kg zase změřil silu s Iráckým chlapcem a výhra mu jen o kousek utekla. Jana Škáchová - 57 kg si nechala medailový sen sebrat zkušenou Belgičankou. Alžběta Žilková - 54 kg pak nestačila na Britskou reprezentantku. Arsenij Dunajev - 48 kg byl vyřazen zápasníkem z Thajska. Martin Petráš - 63,5 kg pak Peruánským boxerem. Tak se bohužel nedokázali probojovat na medailové pozice i když některé zápasy nám utekli jen o fous.

Dále se pak soutěžilo ve starém stylu Muay Boran, kde titul mistra světa 2018 z Bangkoku obhajovala dvojice mladíku Matěj Šimůnek a Šimon Verner a tento rok se jim v Turecké Antalyi podařilo titul obhájit a stali se mistři světa v Muay Boran i na rok 2019.

Samozřejmě trenérský doprovod, Jaroslav Hodina, Ladislav Horejš, Jiří Mejstřík a Lukáš Jílek nezahálel a o závodníky se pečlivě staral, po celou dobu turnaje. Všichni měli 2 tréninkové jednotky za den, kde se trénovalo venku na hřišti, pláži i ve vodě. Kdo z dětí zrovna nezápasil ten fandil a našich 15 mladých se ve fandění vyrovnalo i 50 Američanům, potom si jistě dovedete představit tu skvělou atmosféru. Zajímavé zpestření pak zajistila IFMA kdy jeden den měli společný trénink všechny zúčastněné státy, což byl pro děti , ale i pro trenéry zážitek.

Do ČR jsme dovezli 2x zlato, 1x stříbro , 1x bronz , pohár za nejlepší bojovnici a titul mistra světa v Muay Boran což si myslím je úspěch pro Českou muaythai scénu. Teď se naši mladí thajboxeři budou připravovat na MS 2020, které bude hostit Malajsie.

Poděkovaní patří hlavně asociaci C.M.T.A a prezidentu Petru Ottichovi.

Rád bych ještě zmínil, že přípravu dubských chlapců a dívek dotuje Ústecký kraj, Město Dubí,Teplice, Proboštov a Osek, dále pak firma Stavmart s.r.o., Fightstore.cz. Foto zajišťuje Czechfighter.cz

Nemohu také zapomenout, že o chlapce a dívky se stará po zdravotní stránce paní Jana Šimonová a Centrum sportovní ortopedie a medicíny, které je nestátní zdravotnické zařízení v centru Teplic, které nabízí komplexní zdravotnickou péči se zaměřením na ortopedii, fyzioterapii, výživové poradenství a tělovýchovné lékařství.

Autor: Ladislav Horejš, Leonidas Gym Muay Thai Dubí

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru