Vyprodaný zimní závod Milada Winter Run zvládli běžci i přes ledovku a déšť
Foto: Michal Neustupa
Sport

Ústecko - V sobotu 2. února odstartoval v Roudníkách zimním během Milada Winter Run již druhý ročník sportovního seriálu Milada Tour. Vyprodaný zimní závod nakonec zvládlo 472 běžců, kteří na zledovatělých cestách v okolí jezera Milada museli odolávat silnému dešti, ledu a nízké teplotě těsně nad bodem mrazu.

I přes nepříznivé podmínky ukázali všichni běžci velké sportovní srdce a patří jim velký obdiv. Na hlavní 10 km trase vylepšil své loňské druhé místo ústecký Petr Zuda, který o 30 vteřin porazil děčínského Josefa Procházku. Třetí místo bral Petr Cmunt, který doběhl za Procházkou v těsném závěsu.

Ženský závod na 10 km ovládla duatlonová mistryně světa Ulrike Schwalbe z Německa, která porazila ve finiši o pouhé 3 vteřiny Simonu Nekolovou. Třetí místo si připsala Bára Králová. Na kratší 5 km trase přiběhl s obrovským náskokem téměř tří minut Jan Karko. Druhé místo vybojoval Martin Horkulič před mosteckým Erichem Panitzem. Z žen byla nejlepší loni druhá Eva Slavíková. Skvělý výkon předvedla také druhá Alena Hájková a po krátké běžecké pauze zotavující se Zuzana Rusínová.

0402milada2

Foto: Michal Neustupa

Součástí sportovního seriálu Milada Tour je také soutěž týmů. Po prvním závodě je zatím ve vedení Brutal Team Děčín před loňskými vítězi Kabrňáky. Třetí místo hájí s těsným náskokem Šneci v běhu. Druhý ročník zimního běhu Milada Winter Run zaznamenal opět rekordní počet závodníků a dokázal, že i na Ústecku dokáží místní organizátoři uspořádat profesionální akci s kvalitním obsazením.

,,Všem závodníkům, kteří do toho šli společně s námi, patří velký obdiv a respekt. Nezastavil je ani déšť, mokro a teplota kolem dvou stupňů,“ obdivuje sportovce organizátor Michal Neustupa.

0402milada3

Foto: Michal Neustupa

,,Podmínky nebyly vůbec jednoduché. Den před závodem přišla obleva, ale protože v noci mrzlo, museli jsme na mnoha místech trasy odsekávat i desítky metrů cest pokrytých ledovkou. Nakonec jsme část trasy museli z bezpečnostních důvodů změnit. Právě za bezpečné zajištění trasy patří velké poděkování Honzovi Váchovi a jeho týmu. Nelze vynechat ani skvělé dobrovolníky, kteří se o běžce starali s maximální snahou,“ doplnil Michal Neustupa.

Seriál Milada Tour pokračuje už v květnu Cyklozávodem Milada a velkým vrcholem celé Tour bude opět červnový Milada Run. Registrace na obě akce probíhají online na webu www.miladatour.cz.

Autor: Michal Neustupa

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru