Teplické fotbalisty čeká v neděli těžký duel proti plzeňské Viktorce
Ilustrační foto. Zdroj: www.fkteplice.cz
Sport

Plzeň - Svěřence trenérů Hejkala a Drska čeká v neděli těžký duel na hřišti plzeňské Viktorky, úřadujícího mistra ligy. Ve Štruncových sadech se bude hrát od 15 hodin.

Tepličtí v posledním kole srdnatě bojovali proti Jablonci. Přestože byl ještě v poslední minutě stav nerozhodný 1:1, radovali se z vítězství hosté. V nastavení se totiž parádně trefil Lukáš Masopust. Plzeň byla úspěšnější, doma porazila v šlágru kola pražskou Spartu 1:0 a v tabulce je druhá za vedoucí Slavií. Teplicím patří nelichotivé třinácté místo.

Trenéři „žlutomodrých“ jsou v současné chvíli i psychologové, po sérii nezdarů se snaží mužstvu zvednout sebevědomí. „Víme, že sebevědomí není vysoké. Chceme se teď postupně zlepšovat a vyhrávat. I v Plzni se začíná od stavu 0:0. Připravíme se tak, bychom něco přivezli,“ avizuje asistent Pavel Drsek, že „skláři“ nepojedou do Štruncových sadů pouze na výlet.

To potvrzují i slova Martina Jindráčka, který před více než měsícem přišel na Stínadla z druholigového Ústí nad Labem. „Nějaké šance určitě budeme v Plzni mít, i když jich nebude tolik. Musíme je využít. Já doufám, že Plzeň potrápíme a nějaké body urveme, hodily by se nám!“

Plzeň má za sebou úterní duel Ligy mistrů, v němž prohrála vysoko v Římě s AS 0:5, tři branky jí dal exteplický útočník Edin Džeko. „Myslím si, že pro Plzeň to po té porážce s námi také nebude úplně jednoduchý zápas. Ale nemůžeme srovnávat, v Římě to byla základní skupina Ligy mistrů, tam Plzeň hrála jinak, než by chtěla hrát proti nám,“ upozorňuje Drsek.

Poslední utkání odehráli Severočeši v Plzni 17. května, kdy prohráli 1:2. Gól Teplic tehdy dával David Vaněček a domácí po skončení duelu slavili mistrovský titul.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru