Kam vyrazit na výlet autem po severních Čechách?
Ilustrační foto
Výlety

Severní Čechy nejsou jen průmyslová oblast, jak si mnozí turisté myslí. Naopak zde najdete mnoho míst, které stojí za to procestovat. Kam vyrazit autem na výlet po severních Čechách?

Než se vypravíte na výlet autem, je vhodné si sjednat havarijní pojištění, ujistit se, zda máte platné povinné ručení a případně dálniční známku. Srovnání havarijního pojištění vám ukáže nejlevnější pojistku přesně dle vašich parametrů. Jakékoli selhání na silnici může nejen zkazit naši náladu, ale také výrazně snížit rozpočet na výlet nebo úplně zmařit naše plány. Je proto vhodné být připraven.

Za krásami Českého Švýcarska

Jednou z nejkrásnějších oblastí v České republice vůbec, je České Švýcarsko. Udělejte si výlet k Pravčické bráně, kdy pohled na ní se neomrzí ani po stopadesáté. Je vhodné se sem vypravit brzy ráno nebo naopak na večer, kdy zapadá slunce. Krajina celého Hřenska rozhodně stojí za rodinný výlet a podrobnější prozkoumání. Nesmíme zapomenout ani na krajinu Českého Středohoří a vrchol Milešovka či zříceninu hradu Hazmburk.

Město Most

Město Most není jen z televize známá hospoda Severka, ale také mnoho zajímavých míst na výlet. Jedním z nich je například hrad Hněvín. Z kopce budete mít nádherný výhled na celé město a také na průmyslovou krajinu. Za návštěvu stojí i slavný kostel Nanebevzetí Panny Marie, který byl v 70. letech přesunut na kraj města kvůli těžbě uhlí.
Velmi zajímavým místem pro výlet je zámek Jezeří, který se mimo jiné objevil v seriálu Pustina. Zámek leží jen 0,5 km od povrchového dolu.

Chomutov

Na výlet autem můžete zamířit i do Chomutova, konkrétně ke Kamencovému jezeru. Toto jezero je jediné na světě. Další bylo v Kanadě, které však již bohužel vyschlo. Na břehu tohoto jezera jsou krásné pláže, můžete si dopřát piknik na dece nebo si jít zaplavat. Samotný Chomutov má krásné historické centrum, kde se nachází zámek a muzeum. V muzeu najdete expozici lidového umění se zaměřením na dřevěné hračky a lidovou vánoční tvorbu. Směrem na severozápad od Chomutova se táhne Bezručovo údolí, které je oblíbeným turistickým cílem.

Děčín

Malebným městem pro výlet autem po severních Čechách je Děčín. V tomto městě můžete navštívit Zoo, kterou najdete na Pastýřské stěně. Zajímavým místem pro procházku je Kvádrberk a Stoličná hora. Tento rozsáhlý lesopark ukrývá mnoho zajímavých míst, cesta na Stoličnou horu je poměrně strmá. Dalším místem je zámek Děčín s Růžovou zahradou. Autem se můžete z Děčína vypravit také na Děčínský Sněžník.

Děčínský Sněžník

Na Děčínský Sněžník lze využít vlastní automobil i veřejnou dopravu. Auto lze nechat na placeném parkovišti, odkud se vydáte na rozhlednu hezky po svých. Cesta na rozhlednu vede většinou po asfaltové cestě. Na jejím vrchu je i občerstvení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru