TIP NA VÝLET: Jak vypadají Helenčiny vodopády dnes?
Foto: Sabina Šťástková
Výlety

Svahová – Nemáte inspiraci na výlet, chcete se projít v přírodě, nebo jen objevit něco nového? V tom případě rozhodně zavítejte do Krušných hor, kde se na hranicích mezi Mosteckem a Chomutovskem nachází krásné Helenčiny vodopády. O tom, jak to tam dnes vypadá, si můžete přečíst níže.

K vodopádům se nejblíže dostanete ze Svahové. Na konci vesnice uvidíte cestičku, která vás po červených značkách zavede vstříc novým dobrodružstvím. Na túru si raději vezměte pohodlnou obuv, jelikož si na vás bude zuby brousit zhruba dvoukilometrová kamenitá cesta. Pokud půjdete po červené, nemůžete nikam zabloudit. Cíl zaručeně poznáte, jelikož zvuk padající vody nejde přeslechnout.

Uvidíte, jak na potoce Lužci krásně proudí Helenčiny vodopády. Dno celého údolí tvoří skalní práh, přes který potok přepadá a kde také vznikl třímetrový vodopád, pod nímž se nachází ještě dva nízké stupně. Jelikož je ale poměrně sucho, vody ve vodopádech nebylo příliš. I tak si tu ale přijdete na své. Pokud se však trefíte do dnů, kdy bylo předtím deštivo, budou pro vás Helenčiny vodopády opravdu nádhernou podívanou.

KDE ZAPARKOVAT?

Vodopády jsou hůře přístupné a s parkováním můžete mít menší potíže. Pokud se však na vás usměje štěstí, tak můžete auto nechat na pár místech, která jsou podél silnice. Jestli při vás ale štěstěna stát nebude, tak svůj vůz budete muset zaparkovat ve vesnici Svahová nebo na Lesné. V tomto případě se ale vaše cesta k vodopádům značně prodlouží.

2707vodopady5

FOTO

2707vodopady2

2707vodopady3

2707vodopady4

Foto: Sabina Šťástková

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru