Dnes to začíná! Největší vánoční trhy široko daleko v naší části Evropy. A máme je kousek!
Štrýclmarkt v Drážďanech. Foto: archiv
Výlety

Drážďany - Nejstaršímu německému vánočnímu trhu, drážďanskému Štrýclmarktu , je letos 585 let. A začíná právě dnes! Štrýclmarkt se letos koná od 27. listopadu do 24. prosince 2019. Po dálnici od Ústí nad Labem jste v Drážďanech za 50 minut.

Trhy nezačínají klasickým rozsvícením vánočního stromu, jak tomu bývá u nás. V Drážďanech trhy začnou roztočením velké vánoční krušnohorské pyramidy. Tu letos na Altmarktu slavnostně roztočí primátor města ve středu 27. listopadu odpoledne v 16 hodin. Nejstarší německý vánoční trh Striezelmarkt tak oficiálně odstartuje a bude trvat dalších 28 dní.

Připraveno je 230 vánočně vyzdobených stánků. Oblíbená štolová slavnost se koná 7. prosince.

A věděli jste, že Štrýclmarkt má už šestým rokem svou vlastní měnu? Štrýclový tolar si můžete vyměnit ve vánočním turistickém infocentru přímo na Altmarktu. Tolary platí u všech 233 prodejců na Štrýclmarktu ve stejné hodnotě jako euro. Ale tolary jsou výhodnější, jelikož za jedenáct tolarů zaplatíte v infocentru pouze deset euro! Navíc můžete při platbě použít platební kartu. To nejdůležitější o trzích také zde

A ještě máme jednu zajímavost, která může být užitečná. Chcete se hned pochlubit na svých sociálních sítích, kde jste? A nemáte v zahraničí data? Letos bude na Štrýclmarktu již bezplatná lokální síť WiFi. Po loňských zkušenostech posílili organizátoři síť. Heslo / Passwort: striezelmarkt-2019-gast

Obzvlášť během Štrýclmarktu je doporučeno zaparkovat své auto mimo centrum města. Na nejdůležitějších příjezdových cestách jsou k dispozici bezplatná parkoviště (P+R) s dobrým přístupem k veřejné dopravě. Vzhledem k nákupnímu předvánočnímu shonu ve městě během vánočních trhů se může stát, že všechna místa v centru budou obsazena. Detailní informace k vhodné dopravě najdete zde.

  • S laskavým využitím drazdany.info
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru