Karel Wágner (uprostřed). Foto: David Handl
Teplice

Karlovy Vary – Je mu 26 let, ale v České parahokejové reprezentaci patří mezi služebně nejstarší hráče. Karel Wágner se narodil s dětskou mozkovou obrnou, ochrnutou má celou pravou stranu těla.

„Moje maminka se mnou cvičila tolik, že to je v relativně dobrým stádiu a můžu chodit, i když s problémy. Ruku mi dali dohromady v nemocnici ve Vysokém nad Jizerou,“ popisuje svůj handicap mladý sportovec.

2505karel1 32eaf

Foto: David Handl

Sport je pro něj celoživotní láska, ať už týmový nebo individuální. Jako malý kluk se věnoval převážně hokejbalu a fotbalu. „Od deseti let hraju parahokej, ale nemohl jsem nastupovat, protože tady nejsou žádné juniorské soutěže, tak až v patnácti letech jsem přešel k seniorům,“ vypráví Karel Wágner o své cestě k parahokeji.

2505karel5 076ad

Foto: David Handl

Jako obránce s českou parahokejovou reprezentací přivezl z mistrovství světa z Calgary v Kanadě bronz, jde o druhou bronzovou medaili za sebou. „Je to skvělé, že jsme toho dosáhli, že jsme to zopakovali, i když je tam taková pachuť, protože to semifinále se mohlo otočit, ale to je prostě hokej a někdy štěstí přeje druhým,“ říká sportovec s tím, že pro něj je osobním úspěchem jiné ocenění. „Osobně považuji za velký úspěch obhájit 3x za sebou titul v České parahokejové lize,“ dodává.

2505karel3 16110

2505karel4 d6f1c

Foto: David Handl

Účast v reprezentaci v dalších letech zvažuje. Narodila se mu totiž dcera a mladý obránce chce více času trávit s rodinou. „I když mi je 26 let, tělo je za ty roky opotřebované. Turnaje jsou také časově náročné, 2-3 týdny jsme pryč od rodin. Asi budu hrát už převážně jenom ligu, není to tak časově náročné jako reprezentace,“ sdělil své plány do budoucna Karel Wágner.

Rozhovory s jeho reprezentačními hráči si můžete přečíst ZDE a ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru