Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj – Za 24 hodin (do středečních 12:00) napršelo v Plzeňském kraji až 100 litrů vody (neboli padesát dvoulitrových petek) na metr čtvereční. Pořádnou dávku deště obdržel i Karlovarský kraj, například Mariánské Lázně 62 litrů vody (neboli jednatřicet dvoulitrových petek) na metr čtvereční.

Na opačném konci Čech, na mnoha místech Královéhradeckého, Libereckého, Středočeského, ale i Ústeckého kraje, nenapršelo (prakticky) nic. Jako třeba v Krásné Lípě, tamní srážkoměrná stanice naměřila 0 mm (0 litrů vody na metr čtvereční). V průběhu středečního rána a dopoledne sprchlo i v Ústeckém kraji, byť ne moc.

Po dvaceti letech se ve čtvrtek večer v pražské O2 Areně zopakuje čtvrtfinále mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými. Tentokrát snad s lepším koncem. Jedno je jisté: čtvrteční počasí bude lepší než to středeční (a sobotní, nedělní, pondělní...), resp. sušší, pouze ojediněle (sem tam) se objeví přeháňka anebo bouřka. A v Praze to nejspíše nebude. Znamení, že Amíci pojedou domů?

Houby znamení. Jak o „semifinálovou" sobotu, tak o „finálovou" neděli bude bodovat kupovitá oblačnost, od Aše až po Karvinou se to bude hemžit přeháňkami a bouřkami.

Předpověď praví:

23. května: Pravděpodobně slunečno. Minima kolem 13 až 9 °C. Maxima okolo 18 až 22 °C.

24. května: Přeháňky a bouřky. Minima kolem 13 až 9 °C. Maxima okolo 18 až 22 °C.

25. května: Přeháňky a bouřky. Minima kolem 13 až 9 °C. Maxima okolo 18 až 22 °C.

26. května: Přeháňky a bouřky. Minima kolem 13 až 9 °C. Maxima okolo 19 až 23 °C.

27. května: Přeháňky a bouřky. Minima kolem 14 až 10 °C. Maxima okolo 19 až 23 °C.

Až se ukáže stabilní tlaková výše, tak sjedná pořádek! Pokud se teda ukáže...

Věštba říká, že se zanedlouho oteplí (a ne málo):

31. května: 23 až 27 °C

1. června: 25 až 29 °C

2. června: 27 až 31 °C

3. června: 28 až 32 °C

4. června: 28 až 32 °C

5. června: 29 až 33 °C

6. června: 26 až 30 °C

A je to tady, sezóna rozpálených králíkáren... Och.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru