Půda se sesouvá v těsné blízkosti silnice. Foto: ŘSD Ústeckého kraje
Teplice

Hostomice – Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně provádí Ředitelství silnic a dálnic dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. Jsou potřeba kvůli vyřešení sesuvů půdy v bezprostřední blízkosti silnice.

„V rámci průzkumných prací následně provedeme měření jak nových, tak původních vrtů a povrchových geodetických značek po dobu 12 měsíců. Na základě výsledků geotechnického průzkumu projektant zpracuje projektovou dokumentaci pro kompletní opravu sesuvu," informuje mluvčí ŘSD Ústeckého kraje Kamila Zahálková.

Doprava je v místě sesuvu svedena do levého jízdního pruhu ve směru Bílina-Teplice. Maximální povolená rychlost je snížena na 70 km/h. „Prosíme řidiče o její dodržování," doplnila mluvčí.

Zhotovitelem vrtů a geotechnického průzkumu za 1,228 mil. Kč (bez DPH) je společnost PAAS GTP M 2020.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru