Na ZŠ Plynárenská si tentokrát vyzkoušeli gymnastiku. Foto: město Teplice
Teplice

Teplice - Další cyklus projektu Trenéři do škol probíhal také na ZŠ Plynárenská, tentokrát v duchu gymnastiky. Žáci si zkoušeli průpravná cvičení na kotoul vpřed. Většině se i celý cvik povedl. Zábavnou formou si zkoušeli různé druhy házení, předávání míčů a procvičovali si celkovou obratnost.

Velkým zpestřením byla i hra s barevným padákem, který jistě zařadí i do dalších společných hodin tělesné výchovy a naučí se obměny základů cvičení s ním.

Teplice jsou prvním městem v Ústeckém kraji, které se do projektu Trenéři do škol zapojilo. Cílem projektu je podpořit pohyb u dětí a přispět k jejich celkovému zdraví. Kvalifikovaní a školení trenéři fotbalu, tenisu, juda, běžeckého lyžování, tance nebo právě gymnastiky pomáhají učitelům již od podzimu minulého roku rozhýbat žáky prvních tříd. 

O projekt projevilo zájem všech 10 teplických základních škol. Začíná se v prvních třídách, kterých je v letošním školním roce celkem 26. Trenéři by tyto ročníky měli navštěvovat až do třetí třídy. Současně by se to týkalo i dětí, které budou nastupovat do prvních tříd v následujících letech. 

Projekt financuje statutární město Teplice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru