V Lounech našli tunu polských kuřecích stehen s nálezem salmonely
SVS zachytila zásilku polského drůbežího masa s nálezem salmonely
Teplice

Louny - Státní veterinární správa (SVS) zachytila zásilku 1 200 kg kuřecích mražených stehen z Polska, u které byla vyšetřením potvrzena přítomnost salmonel (konkrétně Salmonella enteritidis). Zásilku objevili veterinární inspektoři v provozu velkoobchodního skladu Petr Novotný – Gastroplus v Lounech. V současné době probíhá intenzivní šetření SVS dalšího pohybu kontaminovaného drůbežího masa.

Uvedených 1 200 kg kuřecího masa bylo součástí zásilky stejné komodity téhož původu o celkové hmotnosti 4 800 kg. Veškeré nedistribuované mražené drůbeží maso, celkem 3 940 kg, bylo zajištěno a uskladněno odděleně a čeká se na laboratorní výsledky.

"Podle zjištění SVS provozovatel mezi 18. a 26. únorem letošního roku část zásilky již distribuoval. Odběratelé jsou převážně zařízení stravovacích služeb, veškeré maso bylo určeno k tepelnému opracování. Provozovatel ihned po oznámení pozitivního nálezu zahájil stahování distribuovaného kuřecího masa. V současné době pracovníci SVS provádějí kontrolu sledovatelnosti, tedy dohledání a ověřování pohybu kuřecího masa," sdělil Petr Vorlíček, tiskový mluvčí SVS.

Stejná šarže polských kuřecích prsou z Polska byla také doručena do dalších míst určení ve Zlínském, Královéhradeckém a Olomouckém kraji.

Jakmile bude mít SVS další informace k dispozici, bude je zveřejňovat.

Identifikace zásilky:

Kuřecí stehna mražená, kalibrovaná po 220 g, baleno v 10 kg kartonech, původ INTER-NATURAL 2000 Sp. Z o.o., Pewel Mala, ul. Žywiecka 143, 34-331 Swinna, PL 24174302 WE, DV-zamražení 13.02.2019, DMT 12.02.2020, výrobní šarže 318 a 325.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru