Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Hostomice – Sbor dobrovolných hasičů v Hostomicích ve spolupráci s vedením tamního městyse pořádají v sobotu 25. května Oslavu 90. výročí založení českých dobrovolných hasičů v Hostomicích. Oslavy se konají na prostranství louky pod hřištěm a zahájeny budou ve 13 hodin.

První bod programu bude patřit dětem z hostomické členské základny dobrovolných hasičů. Ty předvedou ukázky útoku. K vidění bude také hasičská technika. V 15 hodin potěší návštěvníky svým vystoupením dechová hudba Doubravanka a v 16.15 udělá radost všem pamětníkům zpěvák Josef Zíma. Půl hodina po sedmnácté hodině odstartuje blok hudby z 80. a 90. let. Vystoupí Jaroslav Koubek, Samanta Ledenová a Kamil Emanuel Gott. Oslavy zakončí skupina Hadice a Jarda Štěpán.

Hostomický český sbor dobrovolných hasičů byl založen v září 1934. Do roku 1935 v obci působil i sbor německý. V říjnu 1938, v době okupace, český sbor nuceně ukončil činnost. Obnovená byla znovu až po osvobození. V roce 1965 vzniklo v Hostomicích výjezdové požární středisko s pomocnými středisky ve Štrbicích a Chotějovicích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru