Snímek z klání řezbářů v Bílině před dvěma roky. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Lahošť – Počasí výletům nepřeje. Týden si ale můžete zpestřit třeba zajímavou třídenní akcí v Lahošti. Jedná se o řezbářskou show, která začne ve čtvrtek 9. a končí v sobotu 11. května. Akce „Návrat Keltů do Lahoště,“ jak organizátoři akci pojmenovali, představí nejlepší řezbáře z České republiky.

Řezbáři se pustí do práce u lahošťského domu kultury ve čtvrtek dopoledne v 10 hodin. Oba všední dny startují ve stejný čas a věnovat se budou hrubému opracování dřeva. V sobotu, rovněž od 10 hodin, se pak budou věnovat dokončování objektů. Občerstvení pro návštěvníky akce  bude zajištěné.

Doprovodným programem sobotní části bude ve 14 hodin beseda s Věrou Bartoškovou na téma Keltský poklad v Lahošti. Uskuteční se na sále zrenovovaného kulturního domu. Třídenní řezbářskou show zakončí v 16 hodin speedcarving. Jedná se o disciplínu, při níž řezbář předvede, co umí ze špalku vyřezat za pouhou hodinu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru