Skla pro nejnovější model švédské automobilky dodává chudeřická AGC
Foto: Volvo Car Group
Zajímavosti

Chudeřice/Ústí nad Labem – Chudeřická AGC Automotive Czech, největší závod na výrobu autoskel v Evropě, dodává skla pro nejnovější model švédské automobilky Volvo XC40. Vůz je nejmenším SUV automobilky, přesto patří k technicky nejvyspělejším na trhu. Využívá například poloautonomní řízení.

AGC Automotive Czech dodává skla do předních a zadních dveří. Ročně by měla chudeřická firma švédské automobilce dodat skla na 94 000 vozů. „Automobilka Volvo patří k náročným zákazníkům. Jsem nesmírně rád, že se můžeme v Chudeřicích podílet na projektu modelu XC40, který bude udávat tón v segmentu malých SUV. Pro nás byl projekt mimo jiné zajímavý tím, že jsme v sériové výrobě využili poprvé novou technologii. A osvědčila se,“ řekl Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Zaměstnává přes 2500 lidí.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru