Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Zajímavosti

Severní Čechy - V průběhu týdne bylo do revírů Severočeského územního svazu distribuováno 147800 ks rychlené štiky. (Pozn. red.: Jedná se o druh štiky, která roste rychleji než štika obecná, ale váhového přírůstku dosahuje až v pozdějších letech.)

Z toho 79500 ks o průměrné délce cca 2,5 cm/ks, 63700 ks o průměrné délce 3,5 cm/ks a 4600 ks cca 7 cm/ks. "

Tyto malé zubaté krasavice jsou velice při chuti, otálet déle s distribucí, "smlsnou" si pouze o to více na sobě navzájem. Samotná distribuce je vhodná rozvozem či roznosem na co nejvíce míst s ohledem na taritoriální chování štik a právě již zmíněný kanibalismus, případně i jiné predátory. Štika je naše nejrychleji rostoucí ryba, při vhodných podmínkách dokáže již v prvním roce života překonat 50 cm. Tak ať se jim v našich vodách daří, rychle rostou, a potěší nejednoho rybáře," uvedl Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz.

FOTO

0604stika2 d834c

0604stika3 b773e

0605stika1 da134

Foto zdroj: Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru