Významný sklářský výtvarník, designér a brusič vystavuje v Dubí
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Dubí – Po celé léto, konkrétně do konce srpna, mají zájemci z Teplicka a okolí šanci seznámit se s neobvyklými pracemi jednoho z nejvýznamnějších českých sklářských výtvarníků, designerů a brusičů skla Lukáše Jabůrka. Několik jeho děl je v současné době vystavených v Domě porcelánu s modrou krví v Dubí. Lukáš Jabůrek, který byl do roku 2018 uměleckým ředitelem sklárny Moser, zahájil dubskou výstavu vernisáží v polovině června.

Autor unikátních dekorativních i užitných předmětů především z foukaného skla, vystudoval Vyšší odbornou školu sklářskou a Střední průmyslovou školu sklářskou v Novém Boru. Je držitelem Ceny veřejnosti v prestižní soutěži Czech Grand Design 2012 za vázu Hruška a kolekci Kolorit. Při práci používá různé techniky jako pískované Alexandritové sklo, tavené sklo ručně broušené a pískované a další.

2406sklokz1

Foto: Ilona Kaulfuss

V dubském Modrodomě prezentuje Lukáš Jabůrek kromě užitných předmětů, mezi kterými najdeme například i speciální dárkové láhve Pilsner Urquell, vázy nebo kolekce ručně foukaného nápojového skla i několik zajímavých uměleckých objektů. Díla Srdce, Strukturama, Mikuláš nebo Zuza zaujmou barevností, perfektním zpracováním, řemeslným fotelem a v případě Zuzy i svým významem.

2406sklokz3

Foto: Ilona Kaulfuss

Výstavu prací Lukáše Jabůrka, nazvanou Dolce vita, pořádá Městské informační centrum Dubí. Zhlédnout ji můžete od pondělí do pátku v době 8-17 hodin a v sobotu od 8-14 hodin. Vstup je zdarma.

2406sklokz4

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru