Senioři mají příležitost naučit se používat moderní technologie nebo se v jejich používání zdokonalit
Zdroj: www.teplice.cz
Zajímavosti

Teplice - Statutární město Teplice využilo nabídku spolku Moudrá sovička, který se od roku 2015 věnuje pomoci seniorům v oblasti informačních a komunikačních technologií. Spolek spolupracuje s Nadací Vodafone Česká Republika na digitálním vzdělávání seniorů v rámci projektu Digitální odysea.

Cílem projektu je naučit seniory, jak správně ovládat PC, tablet, nebo chytrý telefon a jak se bezpečně pohybovat na internetu. Jedná se o čtyřhodinový seminář s kapacitou 12 až 15 účastníků a je pro účastníky zcela zdarma.

Spolupráci odboru sociálních věcí a zdravotnictví Magistrátu města Teplice a Regionální knihovnou Teplice, která poskytla pro semináře svoje prostory, podpořil náměstek teplického primátora Jiří Štábl a první dva semináře se tak mohly uskutečnit už v listopadu 2021.

„V dnešní době jsme doslova obklopeni nejrůznějšími technologiemi, leckdy je komplikované se ve všech vyznat i pro člověka v produktivním věku. Pomoci seniorům, alespoň tím, že se jim někdo bude věnovat a pomůže se zvládáním nejrůznějších komunikačních nástrojů mi přijde velmi důležité. Moc mě těší, že je o projekt zájem a děkuji moc kolegům za veškerou snahu v této oblasti.“, uvedl k tomu Jiří Štábl a dodal, že vzhledem k zájmu seniorů má tento projekt v Teplicích pokračování.

Zatím poslední setkání proběhlo 6. 4. 2022 a další seminář je přichystaný na středu 13. 4. 2022, opět v prostorách Regionální knihovny Teplice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru