Dvě stovky brigádníků vyrazily posbírat odpadky v dubských lesích
Foto: Archiv Městského úřadu Dubí
Zajímavosti

Dubí – „Spojili jsme dvě akce dohromady,“ řekl dubský starosta Petr Pípal ve čtvrtek 7. dubna, když se v lesích kolem města rojily téměř dvě stovky lidí v pracovním oblečení, s rukavicemi a s pytli na odpadky. Byli mezi nimi lesáci, učitelé, školáci i úředníci z radnice.

„Akce Ukliďme Česko sice už proběhla 2. dubna, ale blíží se Den Země, 22. dubna, tak jsme obě akce spojili a oslavili tímto způsobem,“ dodal Pípal.

0804lesykz2

Foto: Archiv Městského úřadu Dubí

Na úklid odpadků do lesů vyrazilopodle informací starosty několik skupin brigádníků. V každé byli žáci základních škol Dubí 1 a Dubí 2 s pedagogy a úředníkyz dubské radnice. Skupiny vedli zaměstnanci Lesů České republiky. Do akce se zapojily všechny třídy zmíněných škol, ze kterých na čtvrteční úklid vyrazilo zhruba 150 dětí. Ty dostaly od dubské radnice svačinku a ochranné pomůcky.

0804lesykz3

Foto: Archiv Městského úřadu Dubí

Úklidové lokality byly vytypovány společně s Lesy ČR. Úklid probíhal v okolí rybníka ČSM,v prostoru kolem cest vedoucích od rybníka k ulici Mírová a K Emance, u Hamerského rybníka a výš v lese kolem potoka a splavu, v okolí ulice Myslbekova, v lese nad mstišovskou oborou, v Pozorce pod Mírovou ulicí směrem ke Mstišovu a v lesíku pod Ruskou ulicí směrem k Údolíčku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru