Návštěva výstavy děl bratří Velvarských je dobrou volbou
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Osek – Chcete obohatit víkendový program o kvalitní kulturní akci? Potom doporučuji návštěvu zajímavé výstavy výtvarných prací bratří Petra a Rudy Velvarských s názvem Well war ski. Instalovaná je do soboty 30. října v Galerii ITC Osek. Bratři Velvarští z Oseka pocházejí a v galerii, kterou najdete v krásném areálu kláštera, vystavují opakovaně. Přesto pokaždé dokážou něčím překvapit.

Tvorba obou výtvarníků je diametrálně rozdílná. Zatímco Petr Velvarský přetavuje své vize do abstrakcí symbolismu, jeho bratr Ruda se na výstavě prezentuje převážně pracemi z oblasti naivního umění. Expozice v Oseku tak návštěvníkovi nabídne zajímavé konfrontace, osvěžující myšlenkové přechody, a souhrnně kvalitní umělecký zážitek.

1510tpikkz2

Při vernisáži, která se uskutečnila začátkem října, přivítal umělce osecký starosta Jiří Macháček. Ten kromě jiného zmínil, že zná osobně oba bratry už od dětských let. „Oba jsou vášniví lyžaři, běžkaři a reprezentovali Osek dokonce na republikových soutěžích. Tentokrát nás překvapil Ruda, který překonvertoval do něčeho úplně jiného, než jsme u něho byli zvyklí. Ale to je Ruda.“

1510tpikkz3

Starosta výtvarníkům předal za úřad malé dárky. Pozornost měli připravenou pro návštěvníky i bratři Velvarští. Rozdali losy a po hudebním vystoupení vylosovali šťastlivce, kteří si odnesli některé z jejich obrazů. „Svět je plný zázraků a ty je třeba jenom vidět. Největším ze zázraků je láska a víra. Třetím pak tolerance a my doufáme, že máte všeho dostatek,“ nechal se na vernisáži slyšet Rudolf Velvarský.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru