Výstava vtipů Karla Urbana v Duchcově nabízí chytlavý humor
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Duchcov – Humoru není nikdy dost a každý lékař vám navíc potvrdí, že smích dokáže léčit. Pokud se chcete zasmát, navštivte Městské informační centrum v Duchcově. Své kreslené vtipy tady prezentuje na výstavě s názvem Od husitů po současnost kreslíř a karikaturista Karel Urban z Oseka. Pointa jeho kreslených vtipů si bere na mušku události z dávné minulosti, ale také nešvary současné doby.

Karel Urban (46) se narodil v Teplicích, kde se i vyučil. Žije a tvoří v Oseku. Jak říká, „V životě mám řadu vzorů a lidí, kteří mě inspirují, ale stejně nakonec poslechnu toho chlápka v zrcadle“. Urban začal malovat a kreslit od poloviny devadesátých let. K jeho oblíbeným výtvarným technikám patří tuž, gelová pera, fixy, akvarely, ale i tempery a olej. Poslední dva roky preferuje kresbu fixem, kterou barevně upravuje v PC.

Výstavu Karla Urbana, člena Klubu kreslířů a humoristů TAPÍR, můžete zhlédnout do 27. října. Městské informační centrum je otevřené od pondělí do pátku 8.30-17 hodin a o víkendech od 9 do 16 hodin. V říjnu pak už jen ve všední dny od 8.30 do 17 hodin. Vstupné je zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru