Modelem účastníků malířského plenéru bylo město Bílina
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Bílina – V Galerii Pod Věží v Bílině proběhla poslední červnový den vernisáž výstavy Malířský plenér Bílina 2021. Výstava navazuje na letošní setkání výtvarníků, kteří se sjíždějí každoročně do Bíliny a malují tady pod širým nebem. Letos se plenér uskutečnil o víkendu 19. a 20. června. Oproti jiným ročníkům, kdy se v Bílině setkává až kolem dvou desítek výtvarníků, jich letos dorazilo jen sedm.

„Dlouho se kvůli pandemii nevědělo, jak a co vlastně bude, jaká bude možnost ubytování a podobně,“ vysvětluje pracovnice Informačního centra Bílina, Lada Hubáčková. „Výtvarníci k nám přijíždějí například z Prahy, ze Šumavy, z Chomutova a tvoří u nás pod širým nebem celý víkend. Vznikají díla s bílinskými motivy jako je Kyselka, náměstí, zámek nebo pohledy na město od zámku.“

0707vystavakz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Plenéry i výstavu pořádá Informační centrum Bílina ve spolupráci s bílinskou radnicí. Ze sedmi výtvarníků se vernisáže 30. června zúčastnili tři, Věra Krobová z Teplic, Václav Suchopárek z Chomutova a Pavel Říha z Bíliny. Výběr z děl, která byla na letošním plenéru vytvořená, máte možnost zhlédnout do 28. srpna. Výstava je otevřená denně od 8.30 do 12 hodin a odpoledne od 12.30 do 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru