V Ústeckém kraji se vyrábí speciální respirátor vyšší třídy, jde o světový unikát
Foto: PARDAM NANO4FIBERS
Zajímavosti

Roudnice nad Labem - České firmě PARDAM NANO4FIBERS s.r.o. se podařilo vyvinout, vyrobit a následně certifikovat nanovlákenný respirátor splňující kritéria nejvyšší ochranné třídy FFP3. Jedná se tak o první nanovlákenný opakovaně použitelný bezventilový respirátor ochranné třídy FFP3 vyráběný v České republice.

„Od jara jsme pracovali na plné certifikaci respirátoru, který by splňoval parametry pro nejvyšší ochrannou třídu FFP3. Jsem rád, že po několika měsících vývoje a testování jsme certifikovali jako první v ČR nanovlákenný respirátor, který je i světovým unikátem.” dodává ředitel společnosti Jan Buk a doplňuje „I díky podpoře z projektu RISE-UP jsme významně navýšili výrobní kapacity, zefektivnili výrobní procesy a v současné době jsme tak schopni vyrábět až 800 tisíc kusů měsíčně”.

2001ffp3kz2

Foto: PARDAM NANO4FIBERS

Respirátor BreaSAFE® CLASSIC FFP3 je unikátní nejen v tom, že obsahuje nanovlákno vyráběné technologií odstředivého zvlákňování, které v Pardamu vyvíjí přes deset let a které mu propůjčuje jedinečné vlastnosti v oblasti vysoké míry záchytu, ale také díky výjimečné prodyšnosti použitého materiálu nemusí mít výdechový ventil, který je pro FFP3 respirátory typický. Absence výdechového ventilu umožňuje uživateli chránit nejen sebe, ale i své okolí, neboť potenciální viry a bakterie uživatel nevylučuje do okolí. Díky nanomembráně se zvyšuje odolnost vůči vlhkosti a respirátor tak lze při správné péči a jako ochranu před viry a bakteriemi používat po dobu více dnů.

Účinnost nanovlákenných respirátorů potvrdilo také měření od světové testovací laboratoře NELSON LABS z USA, která oficiálně potvrdila, že nanovlákenná membrána, kterou respirátor BreaSAFE® CLASSIC FFP3 obsahuje, zachytí 99,9 % virů a bakterií. Jedná se tak o jeden z nejbezpečnějších prostředků, jak se chránit proti virovému onemocnění jako je např. vir SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc Covid-19.

2001ffp3kz1

Foto: PARDAM NANO4FIBERS

Současně s certifikací nanovlákenných respirátorů se podařilo certifikovat naše komunitní roušky BreaSAFE® COMMUNITY MASK na ochrannou třídu FFP2. Tyto roušky jsou velmi oblíbené širokou veřejností pro svou lehkost a odolnost. Kromě toho, že výborně chrání svého uživatele, skvěle sedí na obličeji a můžete je mít stále při sobě.

Během jarní vlny pandemie byla firma PARDAM NANO4FIBERS s.r.o. jedním z vybraných dodavatelů českých respirátorů pro stát. Pomáhala lékařům, zdravotníkům a všem ostatním, kteří s nemocí bojovali v první linii.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru