Děti mnohým otevřely oči a ukázaly, jak viry a bacily vypadají
Vypečený vir Lukáše Latzela z Bíliny. Foto: archiv kulturního centra
Zajímavosti

Bílina – V tomto období je v rodinách s dětmi aktuální parafráze Nerudovské otázky: „Co s nimi?“ Děti nemohou do školek, do škol, nevidí se s kamarády, mají omezené pohybové aktivity a většinu času musejí trávit doma. Přetavit jejich energii v něco hodnotného, aby jen neseděly u televize nebo u mobilu, je oříšek i pro jinak zdatné výchovné pracovníky.

Na situaci vyhlášené karantény zareagovalo Kulturní centrum v Bílině, které chtělo dětem čas trávený doma zpestřit a vyhlásilo výtvarnou soutěž. Tématem byly Bacily a viry kolem nás. Soutěž probíhala od 16. do 21. března. Děti měly příležitost vyjádřit jakoukoli výtvarnou technikou podobu viru a bacilu. Nejvíce soutěžních prací bylo malovaných, kreslených a objevily se i bacily s viry, vytvořené z pravé domácí modelíny.

Snímky soutěžních příspěvků posílali rodiče na messenger kulturního centra a byly postupně vkládané do komentářů pod vyhlášení soutěže. O vítězi, na kterého čekala sladká odměna, rozhodl počet lajků u obrázku. Některým rodičům se způsob hodnocení nezamlouval a navrhovali porotu, která by o pořadí prací rozhodla. „Porota žádná nebyla,“ uvedla k námitce vedoucí kulturního centra Martina Tuháčková. „Bohužel to jinak nešlo. Zaměstnanci mají až na dvě výjimky povinnost být doma. Taková je doba.“

Do soutěže byla zaslaná dvacítka soutěžních prací. Kromě neuvěřitelných tvarů virů a bacilů, dorazil například i obrázek s obtiskem dlaní, na kterých řádila celá armáda neviditelných potvor. Řada obrázků poskytla zajímavé informace o zástupu různých podob bacilů a virů. Některá výtvarná dílka obsahovala kratičký příběh o životě bez virů a o životě, kde viry číhají za každým rohem. Všechny práce byly nápadité a velmi pěkné. Vítězem ale může být jen jeden a tím se stal šestiletý Lukáš Latzel z Bíliny se svým parádně vypečeným virem. Gratulujeme.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru