Nevlídné počasí návštěvníkům chuť na zabíjačkové hody nepokazilo
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – Přestože sobotní ráno 29. února mnohé překvapilo bílou přikrývkou, ze které se v průběhu dne stala nepříjemná břečka, avizované Zabíjačkové hody na náměstí Svobody v Teplicích přilákaly i v nevlídnu stovky lidí.

Řada z nich nakupovala dobroty s sebou domů, mnozí ale neodolali a ochutnali některé z teplých zabíjačkových pochoutek přímo na místě. Na odbyt šla především prdelačka, teplé jitrnice, prejt, ovar, guláš, ale také třeba teplé klobásy a škvarky.

0103hodykz1

Foto: Ilona Kaulfuss

Stánků se zabíjačkovými pochoutkami bylo několik a podle některých strávníků se kvalita jednotlivých nabídek poměrně výrazně lišila. Farmáři nabízeli kromě zabíjačkových lákadel i uzené klobásy, špek, žebírka, a koupit jste si mohli také vepřové ocásky, škvarky, domácí sádlo a jiné masné výrobky. U dalších stánků do šedivého dne zářila barevná zelenina, zdobená perníková srdce a cukrovinky. V nabídce nechyběly různé druhy domácího chleba, pečivo, koláče a buchty. Návštěvníci si mohli vybrat z velkého množství koření, bylinných čajů, medu a medoviny.

0103hodykz3

Foto: Ilona Kaulfuss

Většina farmářů přijela do Teplic na zabíjačkové hody z ústeckého regionu. Byli mezi nimi ale i prodejci z jiných krajů. Například slečna, která strážila neodolatelnou nabídku úžasných uzených sýrů, prozradila, že do Teplic dorazila až z Karlových Varů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru