Deváťáci z Bíliny ovládli celostátní soutěž finanční gramotnosti
Vítězný tým spolu s paní učitelkou, ředitelkou, starostkou Bíliny a zástupci České spořitelny
Zajímavosti

Bílina - Parta teenagerů z Bíliny zvítězila ve hře Tajuplná cesta, unikátním programu na výuku finanční gramotnosti. V prvním pololetí školního roku se do něj zapojilo přes 5 tisíc žáků základních a středních škol z celé země.

Prostřednictvím napínavé počítačové hry si osvojovali všechny klíčové znalosti o světě peněz, když se snažili přežít coby cizinci-brigádníci v Londýně. Bílinský tým „Ajťáci“ nyní čeká skutečná cesta do britské metropole.

Do napínavé detektivní hry Tajuplná cesta se v prvním pololetí zapojilo na 5122 teenagerů. Nejlépe se s úkoly popasovala desítka deváťáků z týmu „Ajťáci“ ze ZŠ Lidická v Bílině pod vedením učitelky Jarmily Kabourkové. Soutěž pro jednotlivce ovládl jeden z Ajťáků, Aleš Bařtipán. Stříbrná příčka patří Veronice Veselé z 8. třídy ZŠ Kamenice nad Lipou. Třetí místo pak Janu Urbanovi z 1. ročníku Gymnázia Benešov.

„Tato soutěž je velice přínosná pro žáky a hlavně ve výuce dobře aplikovaná pro podporu strategického a exekutivního myšlení. Jedná se o spojení zábavy a výuky. Určitě ji doporučuji pro školy, které chtějí mít finančně gramotné žáky,“ popisuje Jarmila Kabourková. A dodává, že děti jsou z výhry skutečně nadšené a do Londýna se velice těší. „Jsme moc rádi, že jsme se zúčastnili a určitě se rádi zapojíme do dalšího kola.“

Hru si pedagožka chválila už v průběhu soutěže. „Hodně jsme se pobavili, promyšlená strategie této hry byla opravdu záludná. Žáci hráli i ve svém osobním čase, byli do toho hodně zapáleni. Dokonce i po dokončení hry jsme se domluvili, že hru resetujeme a zkusíme si to zahrát znovu. Donutilo je to opravdu přemýšlet a vytvářet si svoji strategii, aby jim na konci zůstalo co nejvíce peněz. Otázky z finanční gramotnosti byly trochu náročné, neboť jsme všechno neprobírali v učivu, takže doma pomáhali rodiče a ve škole učitel. Hra byla skvělá, zábavná a vzdělávací. Pro děti jedna z nejlepších forem učiva. Jsem moc ráda, že jsem se spolu s dětmi mohla zúčastnit,“ líčila.

Nové kolo soutěže běží v rámci Tajuplné cesty od 3. února. Zapojit se mohou žáci 8. – 9. tříd a studenti 1. – 2. ročníků středních škol a učilišť. Nesoutěžně si však hru může zahrát kdokoliv, a to i opakovaně.

Vítězové soutěže Tajuplné cesty v 1. pololetí:

Týmová soutěž

„Ajťáci“ z 9. třídy ZŠ Lidická v Bílině (Zájezd do Londýna včetně návštěvy The City, finančního srdce města.)

Individuální soutěž

1. Aleš Bařtipán z 9. třídy ZŠ Lidická v Bílině (iPhone XR)

2. Veronika Veselá z 8. třídy ZŠ Kamenice nad Lipou (iPad Air)

3. Jan Urban z 1. ročníku Gymnázia Benešov (iPod)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru