Výpravčí začnou nosit nové uniformy. Zapotřebí je obléci čtyři a půl tisíce lidí
Foto: SŽDC
Zajímavosti

ČR - Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) na speciální módní přehlídce na pražském hlavním nádraží představila nové uniformy výpravčích. Nadčasový design, praktický střih, kvalitnější materiál a snadná údržba, to vše stejnokroje s prvky korporátní identity splňují.

„Naši zaměstnanci si zaslouží kvalitní a plně funkční oblečení. Výpravčí se totiž při pracovním výkonu pohybují uvnitř i vně budov ve všech ročních obdobích,“ uvedl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda při prezentaci stejnokrojů ve vládním salonku pražského hlavního nádraží. Uniformy předvádělo deset zaměstnanců (6 žen a 4 muži), kteří nové oděvy v uplynulých týdnech v praxi testovali.

Nová uniforma pro zaměstnance SŽDC je navržena se záměrem přinést nadčasový design v kombinaci s novým logem organizace. Do popředí se vedle použití kvalitnějších materiálů dostaly i praktické střihy, které podporují jak komfortní nošení, tak reprezentaci SŽDC.

Materiál byl zvolen s ohledem na zatížení profesních oděvů, podstatná byla snadná údržba a vysoká životnost použitého materiálu. Barevně výraznější prvky odrážejí korporátní barvy a podtrhují nové logo SŽDC. Novinkou je použití reflexních prvků v nenápadném, avšak efektním provedení.

Obměna nových stejnokrojových součástek za staré bude probíhat od letošního podzimu, dokončí se v průběhu příštího roku s cílem eliminovat prolínání starých a nových uniforem. V tomto období SŽDC počítá s tzv. pilotní fází, při níž bude nové služební oděvy používat široký okruhu provozních zaměstnanců. Během průběžného vyhodnocení bude možné přistoupit k případným dílčím úpravám před kompletní výměnou všech stejnokrojových součástek.

Průměrné náklady na kompletní výstroj pro 1 zaměstnance nepřesáhnou 16 000 Kč bez DPH. Předpokládané finanční náklady na obměnu stejnokrojů pro 4 500 uniformovaných zaměstnanců se budou pohybovat kolem 70 milionů korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru