Most - Kdo o něm kdy slyšel, zná ho jako redaktora, drum & bass DJe, promotéra hudebních akcí, nebo bývalého moderátora a zprávaře již zaniklého Gama rádia v Mostě. Co o něm ale možná někteří doteď netušili je to, že se šestadvacetiletý Kuba Zápotocký dostal i na televizní obrazovky.

Konkrétně si zahrál v seriálu Most!, ve kterém hraje Luďanovo (Martin Hofmann) kolegu z práce. Splnil si tedy hned dva sny - dostal se na televizní obrazovky a stal se alespoň na chvíli popelářem. Kubu jsme vyzpovídali, jak vzpomíná na natáčení a jak si ho užil. 

Jak ses k této roli vlastně dostal?

Mocná síla sociálních sítí mě k tomu přivedla. Na Facebooku jsem se dozvěděl, že Česká televize shání komparz do připravovaného seriálu Most!. V té době jsem neměl vůbec ponětí, o čem to bude a do čeho vlastně jdu. Říkal jsem si ale, že bych to mohl zkusit, přece jen mě tu už dost lidí zná a i kdyby to náhodou nevyšlo, napíšu alespoň reportáž o tom, jak probíhá casting. Na castingu jsem se potkal s kamarádem Denisem, který v seriálu dostal roli vymahače Zorana. Při setkání mi nabídl čirou tekutinu v malé lahvi. Voda to nebyla.

Po vyplnění dotazníku a nafocení fotek jsem se vrátil zpátky do studia, kde jsem začal psát reportáž. Po nějaké době se mi ozval Miloš, který měl na starosti právě komparzisty a nabídl mi roli diváka, nebo popeláře. Moje volba byla jasná. Když jsem ale posílal zpátky SMS s potvrzením výběru mé role, obratem mi přišlo, že popeláři už jsou obsazení. Se zármutkem jsem tedy přijal roli diváka. Nakonec ale jeden popelář odpadl a vysněná role byla moje!

2901nataceni2

Zdroj: iVysílání

Máš nějaké zajímavé zážitky z natáčení?

Je jich spousta a vlastně ani nevím, kde začít. Určitě rád vzpomínám na natáčení scény naší popelářské bandy na autodromu. Než jsme se vydali na natáčení, čekali jsme. Čekali a čekali. A jelikož čekání bylo nekonečné, odebrali jsme se do hospody, která byla co by kamenem dohodil od filmařského kempu. No a co bychom to byli za Mostečáky, kdybychom si nepozvedli náladu několika vychlazenými.

Když přišla na řadu naše scéna, točili jsme ji na několikrát. Tady mi došlo, proč jsme vlastně tak dlouho čekali. Strkanice po tom, co se Luďan nechal orálně ukájet v autě, byla dost fyzicky náročná. Občas to vypadalo, že se vážně chceme vzájemně pozabíjet, opravdu jsme se do svých rolí vžili. Po stopce jsme se ujišťovali, že to opravdu jenom hrajeme a plácali se s druhou partou po ramenou. Mě si při strkanici chytl ten nejmenší a nejdrzejší. Při mých 197 centimetrech vypadal konflikt mezi námi velice vtipně.

Další scénu jsme natáčeli v šatnách Technických služeb města Mostu, tam už jsem měl na sobě i oranžovou, jelikož jsem byl "v práci". Než jsme vůbec vyjeli, dostali jsme na posilněnou a zahřátí ochutnat třešňovičku, takže nám při natáčení nebyla zima a šlo nám to hezky bez trémy.

2901nataceni3

Zdroj: iVysílání

Troufnul by sis i na větší roli?

Těžko říct, po pár pivech nebo panácích bych byl možná schopný odehrát cokoliv. Určitě bych se toho ale nebál a rád bych si zkusil zahrát nějakou důležitější, propracovanější postavu. Pokud bude někdy v budoucnu možnost si zahrát, s jistotou můžu říct, že do toho půjdu.

Určitě to byla zajímavá zkušenost, poznal jsem spoustu skvělých lidí a vážně jsem se dobře bavil. Seriál se mi moc líbí a vyvíjí se velice zajímavě. Doufám, že bude dvojka.

Kromě mě si v seriálu zahrál i kamarád, raper a kolega z redakce i bývalého rádia Michal Pecháček, alias PEchi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru