Brigádníci v Ústeckém kraji si v létě vydělají až o pětinu více než loni
Oblíbenou brigádou jsou plavčíci. Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - Odměny pracovníků aktuálně rostou napříč celou Českou republikou především kvůli dlouhodobému nedostatku pracovních sil a zároveň zvýšenému počtu pracovních nabídek během letních měsíců. Kromě výpomoci na sezónní práce firmy shánějí i dočasnou náhradu za stálé zaměstnance, kteří si vybírají dovolenou. V Ústeckém kraji si letos brigádníci typicky vydělají od 85 do 130 korun na hodinu. Vyplývá to z nejnovějšího vyhodnocení regionálních dat personální agentury Adecco ČR.

Rekordní zaměstnanost žene nahoru výši mezd ve většině firem a ani brigády nejsou výjimkou. „Oproti roku 2017 jsme zaznamenali zvýšení počtu nabídek brigád o 10 až 15 %. Odměny na některých pozicích vzrostly dokonce až o 20 %,“ uvádí Ondřej Wysoglad, ředitel personální agentury Adecco ČR, a dodává, že nejčastěji firmy poptávají brigádníky do skladů či logistických center. Velmi žádaní jsou také brigádníci na pokladny v supermarketech. Kromě výpomoci na sezónní práce totiž letos firmy více než kdy dříve hledají někoho, kdo by krátkodobě zastoupil kmenové zaměstnance na dovolené. Díky příznivé ekonomické situaci mají firmy v tuzemsku dostatek zakázek, sotva je ale stíhají plnit, protože jejich personální stavy jsou dlouhodobě podhodnocené a nové lidi je obtížné najít. Absence stálých zaměstnanců během dovolené tak pro firmy znamená značné potíže.

V Ústeckém kraji si brigádníci mohou nejvíce vydělat v call centrech, kde se odměny pohybují od 85 až do 175 Kč za hodinu, vyšší honoráře jsou např. v bankovním sektoru a jsou pro ně vyžadované určité obchodní zkušenosti. Relativně dobře hodnocený je i rozvoz letáků a výlep reklamních plakátů, za který firmy nabízí až 130 Kč za hodinu. Za práci ve skladu může brigádník získat zhruba 100 až 120 Kč, na pokladně supermarketu pak až 110 Kč za hodinu. Ve fastfoodových řetězcích si brigádníci přijdou zhruba na 95 až 105 Kč za hodinu, odměna za administrativní práci se pohybuje kolem 100 Kč za hodinu. Za úklidové práce podniky nabízí od 85 do 100 Kč za hodinu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru