Chřipková epidemie skončila. Teplická nemocnice odvolala zákaz návštěv i pro osoby do 25 let
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Teplická nemocnice zrušila zákaz návštěv pro osoby mladší 25 let. Padlo tak poslední omezení, které v souvislosti se zvýšenou nemocností na akutní respirační infekce v Ústeckém kraji v uplynulých týdnech v nemocnicích Krajské zdravotní ještě platilo.

Mladí lidé a děti nesměli do nemocnice - na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO), jednotku intenzivní péče (JIP) a porodnici včetně novorozenecké stanice - kvůli tomu, že chřipková epidemie mezi nimi na území Teplicka stále přetrvávala. "V okrese Teplice proběhla od 4. do 12. kalendářního týdne tohoto roku epidemická vlna chřipky. Pohledem do jednotlivých sledovaných věkových skupin lze vyčíst, že předškolní a mladší školní děti do 14 let věku mají stále vysokou nemocnost, ale měly ji i před nástupem epidemie. Starší školní děti a mladí dospělí, tedy věková skupina 15 až 24 let, jsou v současnosti v nemocnosti na úrovni začátku roku," sdělila MUDr. Eva Poláčková, vedoucí protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem, územního pracoviště Teplice.

Zákaz návštěv v nemocnicích vyhlásila společnost Krajská zdravotní 2. února. V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a v Nemocnici Most byly znovu povoleny návštěvy od 9. března, v Nemocnici Chomutova v Nemocnici Teplice pro osoby nad 25 let od pondělí 26. března.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru