Hledač pokladů našel protipancéřový granát. Než přijeli policisté, zapomněl kde
Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR
Teplice

Teplicko - Kuriózní případ řešili policisté na Teplicku. Hledač pokladů tady našel na louce poblíž Lbína dělostřelecký protipancéřový granát. Než ale přijeli policisté, zapomněl, kde munice ležela.

Případ se stal v úterý 21. března večer. Muž hledal na louce za pomoci detektoru kovu historické předměty. Když mu přístroj signalizoval výskyt kovu, začal kopat a vyhrabal granát. Ten následně zase zaházel hlínou a zavolal policii. „Místo ale neoznačil a zapomněl, kde přesně munice ležela,“ řekl k události policejní mluvčí Daniel Vítek.

Vzhledem k tomu, že už byla tma a hledání by bylo obtížné, vrátili se policisté s mužem na místo až druhý den ráno. Munici se jim nakonec díky detektoru kovu podařilo opět objevit. „Zkorodovaný dělostřelecký protipancéřový granát ráže 7,5 centimetru pak na místě zneškodnil přivolaný pyrotechnik,“ dodal policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru