Žena zatajila, že s ní žije přítel, aby mohla pobírat sociální dávky. Stát připravila o desítky tisíc
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – O téměř 40 tisíc korun připravila stát 24letá žena z Teplicka, která si nechala vyplácet sociální dávky, přestože jí peníze nenáležely. Teď jí hrozí až dvouleté vězení.

Žena konkrétně úřadu nesdělila změnu v okruhu společně posuzovaných osob, které jsou důležité při určování výše sociální dávky. Zatajila, že s ní bytě bydlí další osoba - její přítel. „Tím, že úmyslně zatajila, že v domácnosti žije společně s přítelem, který bere plat a přispívá jí na domácnost, zavinila, že jí byl vyplacen daleko vyšší přídavek na dítě a příspěvek na bydlení, než na jaký měla nárok,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Žena byla obviněna z podvodu. Pokud případ skončí u soudu, hrozí jí v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru