Teplice – Dům hrůzy. Tak se mezi Tepličany říká nedostavěnému objektu v Mlýnské ulici na okraji lázeňské zóny v Šanově. Budova měla původně sloužit jako lázeňský ubytovací dům. Nyní se ale rozpadá a nikdo se k ní nehlásí.

2202dum

Chátrající objekt obývají hlavně bezdomovci a feťáci. Loni tam policie dokonce našla mrtvolu. Foto: 5x Miroslav Neumaier

Polorozpadlou a okolí nebezpečnou betonovou stavbu obývají bezdomovci a feťáci. Podle toho to uvnitř vypadá. Haldy odpadků, ukradené nákupní vozíky, výkaly, zápach.

„Město vlastníkem této budovy nikdy nebylo. Jsou zde nevyřešené majetkoprávní vztahy a my zatím nemáme žádnou možnost s nemovitostí něco dělat," říká Jana Novotná ze stavebního odboru magistrátu města Teplice.

Během loňského roku v tomto objektu dvakrát hořelo, vždy se jednalo o požár komunálního odpadu. Policie zde řešila za loňský rok dokonce jedno úmrtí. „Cizí zavinění nebylo zjištěno, k úmrtí došlo z chorobných příčin," řekl policejní mluvčí Daniel Vítek. Loni v objektu několikrát zasahovali též strážníci. Z důvodu osobní bezpečnosti dovnitř ale mají teď již zákaz vstupu.

2202dum1

Vlastníkem pozemku, na kterém dům stojí, je firma Simmex. „Náš bohužel není onen dům jako takový, ale jen pozemek. V současné době probíhá deset let spor s původním akcionářem o tom, čí je vlastně ona samotná stavba. Já se snažím s městem Teplice spolupracovat, jak jen to jde. Zrovna nyní řešíme sesuv kamení, který je částečně u nás a částečně na pozemku města. Děláme ve věci maximum, ale dokud se nevyřeší spor mezi námi a společností Taxis Promotion, tak s tím opravdu nelze nic dělat," sděluje Tomáš Portlík, jednatel Simmexu.

Vyjádření ze společnosti Taxis Promotion se nám získat nepodařilo. Osud této problematické lokality budeme nadále sledovat. 

2202dum4

2202dum3

2202dum2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru